Figura lui Klaus Iohannis, alături de cea a Baronului Brukenthal și a savantului Oberth, într-o carte pentru copii. Chipul președintelui, într-un exercițiu cu tema: „Cinci sași celebri s-au rătăcit”

Figura lui Klaus Iohannis, alături de cea a Baronului Brukenthal și a savantului Oberth, într-o carte pentru copii. Chipul președintelui, într-un exercițiu cu tema: "Cinci sași celebri s-au rătăcit"

Figura lui Klaus Iohannis, alături de cea a Baronului Brukenthal și a savantului Oberth, într-o carte pentru copii. Chipul președintelui, într-un exercițiu cu tema: „Cinci sași celebri s-au rătăcit”

Figura președintelui Klaus Iohannis este desenată alături de cea a baronului Samuel von Brukenthal și a savantului Hermann Oberth într-un caiet cu ghicitori și puzzle-uri, la un exercițiu cu descrierea: „Cinci sași celebri s-au rătăcit.

Ajutați-i să-și găsească drumul spre casă, evidențiindu-le drumul cu creioane colorate”.

Caietul „Kirchenburgen Rätselspaß”(„Puzzle-uri distractive despre bisericile fortificate”) a fost editat anul trecut, la editura Honterus din Sibiu, la inițiativa Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României, transmite publicația locală Turnul Sfatului.

CITEȘTE ȘI: Dani Oțil se implică în campania de strângere de fonduri pentru spitalul din Reșița. ”Este spitalul în care m-am născut eu, spitalul în care s-a născut Răzvan, după calculele mele, spitalul în care s-au născut Cristi Chivu”

Ediția color este destinată copiilor, care pot afla cu ajutorul desenelor mai multe informații despre Transilvania și despre bisericile fortificate.

La pagina 12 este un exercițiu-labirint, în care sunt imaginile a 5 personalități cu origini săsești, respectiv 5 imagini cu destinațiile acestora: Biserica Sfânta Margareta din Mediaș, Biserica Neagră din Brașov, Casa Lutsch din Sibiu, Palatul Brukenthal din Sibiu și o rachetă spațială.

Descrierea sarcinii exercițiului: „Cinci sași celebri s-au rătăcit. Ajutați-i să-și găsească drumul spre casă, evidențiindu-le drumul cu creioane colorate”.

Printre personalitățile ilustrate se numără Baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803), profesorul și pastorul luteran sas născut la Mediaș Stephan Ludwig Roth (1796-1849), unul dintre fondatorii rachetei și astronauticii, Hermann Oberth (1894-1989), fondatorul Gimnaziului săsesc din Brașov, din curtea Bisericii Negre, Johannes Honterus (1498-1549), dar și președintele României, Klaus Iohannis. Pentru Klaus Iohannis este atribuită imaginea Casei Lutsch din Piața Mare, acolo unde se află sediul Forumului Democrat al Germanilor din România.

Curios este că „drumul” lui Iohannis este cel mai lung, observă publicația Turnul Sfatului.

Caietul conține ghicitori, rebusuri, zicători, jocuri de cuvinte și alte tipuri de jocuri educative, în care trebuie completate cuvinte lipsă, trebuie identificate expresii potrivite sau trebuie ghicite culorile unor steme ale localităților din Transilvania.

Caietul este promovat de comunitatea germană, alături de cărțile de cultură și de istorie editate la Sibiu, scrie stiri.tvr.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *