Turist dat în judecată de proprietarii unui hotel pentru recenzii negative

turist hotel cabana munte

Un turist german a fost dat în judecată de proprietarii unui din Austria la care a fost cazat, după ce a lăsat recenzii negative pe site-urile de specialitate față de două portrete naziste aflate în holul unității hoteliere.

CITEȘTE ȘI: Crește numărul celor care vor să locuiască la Lenauheim

Bărbatul și soția acestuia s-au cazat la hotelul din Alpii Tirolezi în luna august. La scurt timp, cei doi au observat că la intrare erau agățate două portrete, în care apăreau un tânăr și un bătrân, amândoi îmbrăcați în uniformă nazistă, brodată cu svastica și vulturul imperial.

Indignat, acesta a lăsat recenzii negative la adresa hotelului, pe două site-uri de specialitate, atât în engleză, cât și în germană.

“La intrare este afișată o poză cu un bunic nazist. Asta ne-a făcut să ne întrebăm ce încearcă să ne transmită proprietarii hotelului prin această imagine. Acest incident arată starea de fapt în această regiune din Austria. Din păcate, dorința noastră de a vizita această regiune muntoasă a dispărut complet”, a scris bărbatul, sub pseudonimul K.

Hotelul a contactat cele două site-uri și a cerut ca mesajele să fie șterse, susținând că descrirea “bunic nazist” este una defăimătoare, în condițiile în care oamenii din imagine sunt rude apropiate ale proprietarilor și au activat în armata nazistă doar în perioada 1935-1945.

În același timp, proprietarii hotelului au decis să dea turistul în judecată, argumentând că simpla lor prezeță a rudelor în armata lui Hitler nu înseamnă că cele două persoane pot fi numite naziste.

Însă turistul german a căutat în arhive și a reușit să dovedească faptul că bunicul și unchiul proprietarilor hotelului, care apăreau în fotografii, au fost și membri ai Partidului Nazist, în care s-au înscris în 1941, respectiv 1943.

Proprietarii hotelului austriac au decis, în cele din urmă, să scoată cele două portrete din hol, însă nu au renunțat și la procesul intentat turistului german, care va continua în lunile următoare.

sursa: stirileprotv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns