Într-o comună din Timiș, măsurile împotriva ambroziei dau roade

Sute de somații au fost trimise timișorenilor pe terenurile cărora a fost identificată ambrozie

Fenomenul ambroziei a cuprins o mare parte a judeţului Timiş, de la lună la alta înregistrându-se tot mai multe cazuri de persoane afectate de efectele negative ale acestei plante asupra aparatului respirator. Numărul acestora a făcut ca autorităţile judeţene, dar şi cele medicale, să tragă semnale de alarmă pentru luarea grabnică a măsurilor care combat acest focar declanşator de alergii.

CITEȘTE ȘI: Turist dat în judecată de proprietarii unui hotel pentru recenzii negative

Efectele nu întârzie să apară şi arată că ambrozia poate fi eliminată dacă se intervine prompt şi corect.

Un exemplu este la Lovrin, unde numărul persoanelor care prezentau simptome specifice a scăzut simţilor. „Noi am luat măsuri chiar înainte de semnalele transmise de către Consiliul Judeţean Timiş. Persoanele pe ale căror terenuri creşteau astfel de plante au fost atenţionate în acest sens şi astfel au tăiat ambrozia şi au curăţat suprafeţele respective. Rezultatele s-au văzut imediat, pentru că, din datele deţinute de medicul de familie, rezultă că nu au mai apărut alegii la ambrozie”, spune Marius Graur, primarul comunei.

Pe de altă parte, la Lovrin s-a reintrat în graficul normal de colectare a gunoiului, după ce a fost reziliat contractul cu firma Braia-Cata, de serviciile căreia comunitatea a fost nemulţumită. „În curând, va începe şi colectarea selectivă. Ne creme scuze locuitorilor comunei pentru disconfortul creat, dar vina nu ne aparţine”, a adăugat primarul comunei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *