”Turbulențe” estivale la Școala gimnazială 30

generala 30 1

Unităţile de învăţământ de renume din Timişoara au devenit suprapopulate, iar problema asigurării numărului de clase pentru elevi a devenit aproape de nerezolvat.

Aşa este şi cazul Şcolii gimnaziale nr. 30, unde numai la clasa pregătitoare vor exista zece clase. Pentru ca elevii să aibă unde să înveţe şi să nu fie nevoiţi să vină la şcoală după-amiază, conducerea şcolii a luat decizia achiziţionării unor containere, până la extinderea şcolii cu două noi corpuri de clădire.

Mihaela Şora, directoarea Şcolii nr. 30, ne-a precizat că a solicitat 16 containere în care să înveţe copiii, însă i s-a aprobat, de către Primăria Timişoara, doar şase.

„Şi acestea vor întârzia să sosească din cauza faptului că nu s-au încheiat încă procedurile de achiziție la primărie”, a menţionat Mihaela Şora.

Cel mai probabil acestea vor ajunge de abia în octombrie sau noiembrie. Pentru a asigura tuturor elevilor spaţii de învăţământ, s-a luat decizia înfiiinţării a două clase modulare, transformarea sălii multifuncţionale în două săli de clasă.

„Acolo vor învăţa elevii din două clase a II-a”, a menţionat directoarea unităţii de învăţământ. Decizia a fost luată după ce părinţii elevilor au fost chestionaţi şi, dintre cei 650 de intervievaţi, 27 au avut reţineri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns