Pericol uriaş în trafic!

defectiune masina

Aproape cinci la sută dintre vehiculele verificate tehnic la nivel naţional în trafic de inspectorii Registrului Auto Român prezentau pericol iminent de accidente. Maşinile aveau defecţiuni grave la sistemele de frânare şi direcţie, la punţi şi la fuzete.

Multe autovehicule aveau neconformităţi tehnice (48 la sută), 37 la sută fiind respinse pentru că nu corespundeau siguranţei rutiere.

În judeţul Timiş, raportul este ceva mai bun, în sensul că doar două dintre cele 527 de vehicule controlate prezentau pericol iminent de accident, din cauza defecţiunilor la sistemele de frânare şi la direcţie.

19 la sută dintre acestea au fost respinse pentru că erau neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere (proasta funcţionare a instalaţiei electrice de iluminare şi semnalizare, defecţiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri la direcţie).

Din aceste cauze, una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns