Racolatorul de angajaţi, o nouă profesie pe piaţa forţei de muncă din Timiş

locuri de munca 5

Forţa de muncă este tot mai greu de găsit. Firmele fac eforturi aproape disperate pentru a găsi persoane apte să muncească, în caz contrar riscând încetarea parţială a activităţii, lucru ce ar conduce la pierderi financiare uriaşe. Aşa se face că a început să apară chiar o nouă meserie pe piaţa muncii: racolatorul de angajaţi.

Concret, firmele trimit emisari în diverse zone ale ţării, ţinta acestora fiind de a găsi personal capabil să lucreze. Demersurile cele mai la îndemână sunt lipirea unor afişe de angajare, în care se specifică meseriile solicitate, cerinţele postului şi beneficiile oferite.

În satele timişene, astfel de afişe se întâlnesc în toate locurile posibile, de la avizierul primăriei, până la căminul cultural şi stâlpii de energie electrică. Se angajează aproape orice, de la operatori la bandă, până la bucătari, brutari sau croitorese.

Beneficiile oferite se aseamănă, cam toate firmele fiind dispuse să asigure un salariu brut de până la 2.000 de lei, bonuri de masă, transport, sporuri pentru turele de noapte şi prime de sărbători.

Sunt şi unele specificaţii amuzante, care ne arată că în România normalitatea a devenit ceva excepţional: „Oferim salarii plătite la timp” sau „Asigurăm contract de muncă”.

Oricum, din ce se vede pe piaţa timişeană, racolatorii de personal nu au deloc o sarcină uşoară şi va fi interesant de văzut cine îi va racola, la rândul lor, pe aceşti racolatori, dar şi ce beneficii li se acordă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Racolatorul de angajaţi, o nouă profesie pe piaţa forţei de muncă din Timiş

  1. Salarii de mizerie. Am văzut la un angajator important brut 1500+ 200 . Ăsta e salariu. Si angajatul ăla aduce profit 2000 pe zi.

Lasă un răspuns