„Tunelul luminii”, o nouă pasarelă peste Bega, la Timișoara

„Tunelul luminii”, o nouă pasarelă peste Bega, la Timișoara

Pietonii și bicicliștii ar urma să aibă parte de o pasarelă nouă peste Bega, dedicată exclusiv lor, în dreptul Universității de Vest.

„Un nou proiect frumos și util prinde contur: pasarela pentru pietoni și bicicliști Tunelul Luminii! Numărul de treceri peste comoara noastră inestimabilă, Canalul Bega, și capacitatea acestora, sunt departe de a putea satisface necesitățile de mobilitate ale lumii de azi. Iată de ce am construit cele patru poduri, câte două, unul în amonte, altul în aval, lipite de fiecare dintre vechile poduri Dragalina și Eroilor, făcând, astfel, ca acestea să devină de trei ori mai late decât erau, iată de ce am avut în portofoliu construirea a patru noi poduri, Jiul și Isho, pe inelul 2 – ambele cu studiile de fezabilitate și proiectele tehnice cu detalii de execuție gata, deci gata de lansarea licitațiilor pentru execuție -, Solventul și Bobâlna pe inelul 4.

Evident, toate aceste poduri asigură creșterea substanțială a conectivității Nord – Sud nu numai pt mașini, ci și pt pietoni și bicicliști. Acestora, însă, le-am acordat o atenție specială: pentru ei am gândit și o trecere dedicată, într-o zonă de maxim interes pt studenți și lucrătorii din domeniul universitar și anume, în dreptul UVT. Este vorba de o pasarelă superbă, numită de proiectanți Tunelul Luminii. În 2021, era prevăzut să o facem efectiv”, a explicat Nicolae Robu, primarul încă în funcție al Timișoarei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “„Tunelul luminii”, o nouă pasarelă peste Bega, la Timișoara

Lasă un răspuns