Clădirile a două școli din Timișoara, înfrumusețate cu lucrări artistice

pictura 1

Două picturi murale de mari dimensiuni (aproximativ 500 de metri pătrați), înfrumusețează, de câteva zile, clădirile a două școli din Timișoara: Școala Gimnazială nr. 1 (din Zona Traian) și Liceul Teoretic „Grigore Moisil” (din Piața Bălcescu).

Cele două lucrări artistice, comandate de către Universitatea de Vest din Timișoara în cadrul proiectului „Common Spaces for Integration of Roma – CoSpIRom”, finanțat de către Comisia Europeană, au fost realizate de către artiștii Corina Nani și Flaviu Rouă.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, consideră important mesajul transmis prin cele două creații artistice vizuale ce colorează acum spațiile din Timișoara: „Suntem mulțumiți de rezultatul artistic obținut prin acest proiect, realizat în parteneriat greco-româno-italian, care în România este coordonat de către UVT.

Locațiile alese sunt deosebit de ofertante pentru cele două picturi murale de mari dimensiuni, exterioarele celor două școli fiind spații generoase, aflate permanent în proximitatea elevilor, cei care se află în diverse etape de formare a percepțiilor despre spațiul public, binele comun și participarea la viața comunitară”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Clădirile a două școli din Timișoara, înfrumusețate cu lucrări artistice

  1. Tiganii ar fi fost integrati pana acum, daca s-ar fi apucat de muncit. Sau se asteapta sa „uitam” maniera in care au pus gheara pe vilele de patrimoniu din orasul asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *