Trupul neînsufleit al unui german zace de peste o săptămână la o morgă din vestul țării

german

Hans Joachim Nohre, un pensionar german întors de peste un deceniu în țară, pentru a trăi în satul natal Romos, postase cu câteva zile înainte de a muri, pe pagina sa de Facebook un mesaj tulburător.

„Sunt otrăvit. Sunt în cea mai rea formă. Întreaga zi am auzit telefonul sunând și nu îl găsesc. Acești nemernici mă ucid în liniște”.

Omul se afla în delir din cauza unei boli grave, spun specialiștii, pe care o anunțase cu câteva luni mai devreme, într-un alt mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Tot atunci își luase rămas bun de la prietenii pe care și făcuse în România, locul unde a revenit pentru a se alătura vechii comunități de sași din satul de la poalele Munților Orăștiei.

CITEȘTE ȘI: Imagini video de la accidentul în care au fost implicați 17 elevi

Destinul a fost tragic cu Hans.

În ultimele luni aproape ajunsese pe drumuri, spun foștii săi vecini, în urma unei relații eșuate și după ce ar fi vândut casa din Romos.

CITEȘTE ȘI: Timișoreanul Dan Negru despre umilința de care a avut parte în trafic ”Americanul”. Video

Aflat în stare din ce în ce mai gravă, dresorul de câini în curtea căruia se adunau toți cei care voiau să învețe tainele acestei meserii a murit în spital, singur, în 7 mai 2018.

Trupul său a fost adus apoi la morga din Deva și a rămas acolo până în prezent, pentru că niciunul dintre foștii săi apropiați nu s-a mai interesat de el. Medicii au fost cei care au încercat să dea de familia lui.

CITEȘTE ȘI: Clanul care conduce Parța s-a înstăpânit prin șicane și minciuni peste pământurile comunei

Au apelat la ajutorul autorităților, însă fără succes. Au reușit apoi să dea de familie.
Fosta sa soție s-ar afla în Statele Unite ale Americii, iar fiica lui în Germania.

Prima dintre cele două femei a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care își exprima regretul față de moartea germanului. Cea de-a doua s-ar fi declarat neputincioasă față de soarta tatălui său.

Medicul Dan Mărculescu, șeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara, susține că au mai fost cazuri în care aparținătorii au fost așteptați vreme îndelungată pentru a ridica rudele decedate de la morgă și, cel mai probabil, dacă ele nu vor veni, sarcina înmormântării îi va reveni comunității.

Mircea Pătârjan, primarul din Romos, susține că primăria este dispusă să se ocupe de înmormântarea germanului, în cimitirul bisericii evanghelice din sat, dacă rudele nu o vor face. Deocamdată, trupul sasului întors în România a rămas într-unul din frigiderele morgii din Deva, scrie zhd.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *