Trimisă în judecată pentru că a încasat milioane de lei de la APIA

dna timisoara

Procurorii DNA Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei femei pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, și spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010-2012, Viorica Dunca, atât în nume personal, cât și ca reprezentant al întreprinderii individuale cu același nume, a depus cu rea-credință la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente nereale, cu privire la cheltuielile eligibile efectuate, în vederea justificării sprijinului financiar nerambursabil primit pentru restructurarea/ reconversia unei suprafețe de 49,86 hectare reprezentând plantații viticole.

Prin aceste demersuri, inculpata a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 3.008.981,99 lei. Din acești bani, 2.156.960,87 lei au fost virați succesiv de către inculpată în mai multe conturi, cu scopul disimulării adevăratei proveniențe a acestora, fiind folosiți, ulterior, pentru achiziționarea unor bunuri în nume personal sau al membrilor de familie.

APIA a comunicat că se constituie parte civilă cu suma de 4.789.902,60 lei, la care se adaugă accesoriile fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăți până la data achitării integrale a debitului principal.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *