Încă un caz de gripă la Timișoara

deces gripa

O femeie de 48 de ani se află în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara, după ce a contactat virusul gripal.

”Pacienta se află internată la noi încă de săptămâna trecută. Rezultatele de laborator au confirmat diagnosticul de gripă. Femeia prezintă și obezitate morbidă, cardiopatie ischemică și boală cronică de plămân. În prezent, se află pe secția de Terapie Intensivă, fiind intubată și ventilată. Din nefericire, starea sa este critică, iar pronosticul este foarte rezervat”, a declarat Voichița Lăzureanu, managerul unității sanitare.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, în ultima săptămână, au fost trimise la București probe pentru confirmarea diagnosticului de gripă în alte patru cazuri suspecte.

De asemenea, în perioada 26 februarie – 4 martie, medicii timișeni au înregistrat 2.719 de pacienți cu viroze dintre care 45 au necesitat tratament într-o unitate sanitară. Totodată, numărul cazurilor de pneumonie a crescut ajungând la 406, iar numărul spitalizărilor din această cauză a ajuns la 70.

Medicii atrag atenția că, în perioadele epidemice, atunci când nivelul de contagiozitate este maxim, e bine să ne ferim de contactul cu persoanele bolnave, să evităm aglomeraţiile (spectacole, concerte, manifestări sportive) şi să nu utilizăm în comun obiectele personale ale unui bolnav de gripă.

Totodată, aceștia susțin că există posibilitatea ca, dacă nu am fost vaccinaţi, să ne îmbolnăvim de cel puţin două ori pe an, deoarece în sezonul rece circulă mai multe tulpini de virusuri gripale, de tip A şi B.

De la începutul sezonului gripal, la nivel național, au fost confirmate prin analize de laborator peste 1.000 cazuri de gripă, iar numărul deceselor se apropie de 90.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *