Pentru liniștea comunității, edilii unei localități de lângă Timișoara extind sistemul de supraveghere video

locuri joaca Sanandrei 1

În Sânandrei şi în satele aparţinătoare Covaci şi Carani sunt instalate actualmente 44 de camere de luat vederi care şi-au făcut cu prisosinţă treaba, dar edilii constată că ar fi loc de mai bine.

Claudiu Florin Coman, primarul comunei Sânandrei, ne relatează că imaginile captate de sistemul de supraveghere au dus la prinderea autorilor a tot felul de fapte în afara legii, de la spargeri şi furturi, până la distrugeri de bunuri ale comunităţii.

„Au fost identificaţi diverşi infractori sau contravenienţi, şi nu doar ca autori ai unor fapte comise în comuna noastră. De exemplu, cu ajutorul unei camere montate la ieşirea de la Sânandrei către Carani, care a înregistrat inclusiv numărul unei maşini implicate într-o spargere în comuna Orţişoara, autorii au putut fi identificaţi de poliţişti.

La rândul nostru, noi, cei de la primărie, stăm mai liniştiţi datorită camerelor video, pentru că sunt mai puţine distrugeri. Din păcate, mai apar degradări de bunuri şi nu putem face nimic dacă în zona respectivă nu există supraveghere video.

Recent, un loc de joacă pentru copii, cu tobogan şi huţuluşe, a fost distrus de cineva. Mai exact, au fost furate părţile de lemn, probabil pentru foc, dar fără imagini sau mărturii, nu putem şti cine au fost autorii.

Am decis că e nevoie de mai multe camere şi vom extinde în acest an sistemul de supraveghere video”, susţine primarul.

Într-adevăr, în Sânandrei se poate observa că locurile de joacă monitorizate video sunt în cea mai bună stare, în schimb existând probleme acolo unde sistemul de supraveghere nu bate.

Investiţia va implica achiziţionarea şi montarea a 37 de camere video în Sânandrei, unde actualmente există 30, în timp ce în Carani vor mai fi instalate opt, pe lângă cele 12 existente, iar în Covaci se vor amplasa 11, acolo funcţionând în prezent doar două.

„Vor fi camere în majoritatea intersecţiilor. Montajul va începe în luna aprilie. Este o investiţie destul de costisitoare, dar firma furnizoare a acceptat plata în două tranşe”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *