Tricolor de 100 de metri în centrul Timișoarei

Caravana Unirii a sosit astăzi în Timișoara, iar duminică, în jurul prânzului, va pleca spre Arad, de unde se va îndrepta spre Ineu și Deva.

În Timișoara evenimentul începe sâmbătă (10.11), la ora 11, și va ține până duminică, la ora 18, în Piața Libertății.

Programul va include: trei galerii expoziționale mobile cu panouri informative ce includ date istorice despre Marea Unire și prezintă, de asemenea, și proiectul „România în 100 de simboluri grafice‟ al Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași, expoziție adusă de cele trei autobuze personalizate în culorile drapelului național; meșteri populari cu obiecte tradiționale; caricatură cu echipa maestrului Popa Popa’s; Hora Unirii, muzică patriotică, populară și proiecție de film; împânzirea Timișoarei cu un drapel tricolor de 100 de metri dus în marș.

CITEȘTE ȘI: Aquapark în Timiș. Vezi când va fi gata

Marșul unionist este planificat pentru sâmbătă (10.11), începând cu ora 14, cu plecare de la Shopping City Timișoara (pe Calea Șagului) și cu finalizarea pe Calea Aradului, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului (Calea Aradului nr. 119).

În jurul orei 15, se va ajunge în Piața Victoriei, unde se va desfășura un drapel tricolor de 100 de metri, care va fi purtat până în Piața Unirii.

CITEȘTE ȘI: Cu trenul până la Aeroportul Timișoara

De asemenea, vor fi colectate semnături în campania „1 milion pentru Unire”. Cu această ocazie, voluntarii unioniști de pe ambele maluri ale Prutului își dau întâlnire în Timișoara, spre a colecta semnături în vederea revizuirii Constituției României, care să pregătească terenul pentru unirea cu Republica Moldova când cea de-a doua va fi disponibilă.

Caravana Unirii îi așteaptă pe toți iubitorii de istorie și artă, atât pe elevi și studenți, cât și pe toți cei care vor sa afle mai multe despre evenimentele petrecute acum 100 de ani.

„De la Mica Unire la Marea Unire, de la Iași la Alba Iulia, luăm la pas județ cu județ, regiune istorică cu regiune istorică și strângem semnături pentru introducerea unui preambul în Constituția României care să vizeze Reîntregirea națională.

Semnăm acum pentru un viitor mai bun, împreună!”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Printre partenerii care organizează acest eveniment se numără: Platforma Unionistă Acțiunea 2012, Primăria Iași, Primăria Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, Comunitatea Meșterilor Populari din Regiunea de Vest a României și Alianța pentru Centenar.

Contactează autorul la: [email protected]


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns