Cu trenul până la Aeroportul Timișoara

tren 16

Aflat la ședința operațională săptămânală, Ovidiu Sîrbu, secretar de stat ALDE în Ministerul Transporturilor, alături de reprezentanți ai Companiei Naționale Aeroporturi București, reprezentanți Romatsa, Autoritatea Aeronautică Civilă Romană, autoritățile locale Ilfov și CFR SA, au dezbătut proiectele de infrastructură naționale, dar și de dezvoltare a localităților limitrofe Bucureștiului.

Unul dintre subiectele de o importanță majoră este proiectul de infrastructură de cale ferată ce leagă Gara de Nord București de Aeroportul „Henri Coandă”. Secretarul de stat Ovidiu Sîrbu propune ceva similar și la Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Aquapark în Timiș. Vezi când va fi gata

„Acest proiect se dorește a fi executat, ca termen, înainte de începerea Campionatului European, unde România va găzdui patru meciuri de fotbal. La sfârșitul acestei luni va ieși studiul de fezabilitate.

Este un proiect de interes național, care ar trebui implementat și la Timișoara. Pentru că nu avem legături foarte bune între aeroport și oraș, această soluție ar veni în întâmpinarea timișorenilor, dar și a turiștilor.

În mai toate marile orașe europene există un tren de suprafață care face legătura între aceste puncte de acces în oraș și cred că ar trebui să existe și în Timișoara.

Autobuzul ajunge din aeroport în oraș mai greu decât avionul de la București la Timișoara.

Cred că este o soluție mai bună, decât să așteptăm acel metrou promis de Robu, care a rămas, la fel ca multe alte promisiuni, doar pe hârtie”, a spus Ovidiu Sîrbu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

În momentul de față de la aeroportul ”Traian Vuia” Timișoara se poate ajunge în oraș doar cu taxiul sau cu autobuzul Expres 4.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *