Trei vaporașe au ajuns pe Bega

Vaporaşele intră la "hibernare"

Aflate de mai multă vreme într-unul dintre depourile RATT, trei dintre vaporașele care vor asigura transportul public naval au fost lansate miercuri la apă pe Canalul Bega. Este vorba despre Burebista, Decebal și Traian, care au fost testate în prezența producătorilor din Galați.

Deocamdată, plimbările pe Bega cu ambarcațiunile proaspăt plătite din banii de la bugetul local al Timișoarei sunt doar apanajul unor persoane selectate cu grijă de conducerea municipalității.

Până să aibă acces tot timișoreanul și tot turistul la această variantă de agrement va mai curge ceva apă pe… Bega, pentru că este necesară ajustarea înălțimii debarcaderelor și punerea la punct a altor detalii tehnice.

vaporase Timisoara

După circa opt ani de când se încearcă reluarea transportului naval pe Bega și circa șase ani de când se lucrează la achiziționarea de vaporașe, iată că încă un proiect de pe vremea fostei administrații a Timișoarei a ajuns aproape de final.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Trei vaporașe au ajuns pe Bega

 1. Tot ce lipsea pt Timisoara aceste vaporase !!!!…..Acest canal Bega este prea mic pentru un transport de pasageri.Singura zona de agrement pt timisoreni……Bega !!……imi imaginez cum va fi Bega cand va fi circulata de aceste vaporase…..si ma intreb cum va fi cu sporturile de apa…..cum isi vor face antrenamentele…..
  Aerul irespirabil din Timisoara..praful…….cladirile care stau sa pice…..mirosurile din subsolurile insalubre care se simt cand treci pe strazile pietonale din centrul istoric….
  Cladirile liceelor care au devenit un pericol pt elevi si profesori….sunt in centrul orasului…..este dureros sa vezi cata lipsa de interes din partea domnului profesor universitar pt aceste cladiri….
  Aproape imposibil de suportat este faptul ca statuia lui Emanuil Ungureanu a disparut pur si simplu din fata liceulu….in plin centru…si nimeni nu face nimic !!Timp in care apar statui care nu au nimic in comun cu Timisoara….apropo de cele din centrul istoric.
  Pt vaporase sunt bani…dar pentru licee nu ???……
  Nu conteaza explicatiile si scuzele domnului primar……important este de a fi prioritar pt ceea ce este necesar…
  Lista este mult mai lunga……am insirat cateva aspecte……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *