Trei din patru cetăţeni ai unei localităţi din Timiş sunt plătiți în euro

Nivelul scăzut al salariilor comparativ cu nevoile mereu crescânde ale unei familii, dar și condițiile de lucru i-au făcut pe cei mai mulți dintre jimbolienii cu putere de muncă să plece peste hotare. Dacă pentru oamenii fără prea multă pregătire înseamnă să ai noroc dacă primești 400 de euro în mână la noi în țară, cei care aleg să își forțeze șansa în alte state ale Uniunii Europene câștigă dublu.

”Majoritatea celor care pleacă în străinătate lucrează în sectorul de îngrijire a persoanelor vârstince. Pentru o lună de muncă primesc 1.500 de euro în mână, mâncare și cazare. În luna următoare, au pauză, timp în care vin acasă și se ocupă de gospodărie și de copii. Aproape din fiecare familie, cel puțin un membru muncește dincolo de graniță”, spune Toth Gabor, viceprimarul orașului Jimbolia.

Potrivit acestuia, cei mai mulți aleg să lucreze în Austria și Germania. ”Unii, care cunosc o meserie, lucrează și prin alte țări. Cei mai mulți care pleacă sunt tineri, însă avem și pensionari care își rotunjesc astfel veniturile. Dintre cei circa 12.000 de locuitori ai orașului, trei sferturi își iau salariul în euro”, a precizat Toth Gabor.

Oamenii care muncesc în străinătate merg cu contract de muncă legal, beneficiază de asigurări medicale și speră ca la bătrânețe să primească și pensie. ”Acestea sunt motivele pentru care cine odată ajunge să muncească în străinătate nu se mai angajează niciodată în România”, este de părere viceprimarul localității.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

11 Răspunsuri “Trei din patru cetăţeni ai unei localităţi din Timiş sunt plătiți în euro

 1. Vrajeala euro sunt cistigatii cu multa sudoare si sacrificii domnule primar ,eu ti-as dorii sa lucrezi si tu sel putin un an in strainatate si apoi sa stam de vorba sa iti vad raspunsurile.

 2. Daca taceai filozof te faceai. De ce nu mergi si tu dincolo sa muncesti si stai pe bani publici fara sa faci nimic pentru aceasta urbe? realizarile tale marete de cand esti vice care sunt? sau tu ai ajuns sa contabilizezi cetateni care muncesc cu truda afara? Suferinta copiilor acestor familii unde este marele vice? aia nu stii sa o contabilizezi? Cata suferinta si chin in familiile care unul sau ambiI parinti sunt plecati si copii sunt ai nimanui ?Mi-ar crapa obrazul de rusine sa spun asa o aberatie mai ales ca aveam o stima pt persoana ta dar acum mai dat pe spate esti la fel de jalnic ca toti cei care ajung in functii publice nu urmaresc decat sa le mearga lor bine in rest nimic.PACAT MARE PACAT

 3. Trei sfert din femeile plecate pe dincolo sunt fara contract…iar 1500 de euro nu cred sa castige nici una.. si sa nu mai vorbim despre ghinionul peste care poti sa dai cand ajungi acolo…sa dai peste oameni in varsta care vor sa te loveasca si nu te accepta in casa lor nici cum..dar copii lor iti spun sa stai…in astfel de conditii iti ies bani si pe ochii

 4. Din pacate fotografia din acest articol ne arata realitatea trista a Jimboliei 2017.
  Si tot din pacate oamenii care ne conduc spun verzi si uscate. Cica Jimbolia are 12000 de loc. cand la ultimul recensamant am fost putin peste 10.000.

 5. Dragi romani din Romania….. Sa nu credeti niciodata ca prin strainnatate umbla cainii cu covrigi in coada.Cei din Romania cred ca prin alte tari se huzureste…si pe toti ii aud-cate mii de euro iei?Nu se intreaba nimeni cat costa asigurarea,chiria,intretinerea,mancarea…etc.Nu intreaba nimeni cu cati bani ramaneam la sfarsitul lunii…..sa ca nu mai criticat daca nu stit cu ie prin STRAINI….

 6. Ce miniciuni….cica 1500 euro de unde? Daca primesc 1200 pe luna e bine…400 euro pentru oameni fara pregatire?? cu sambate si ore suplimentare poate… cu 8 ore pe zi si 5 zile lucratoare cam 1300 -1400 lei e salarul nicidecum 400 euro..

 7. „Dintre cei circa 12.000 de locuitori ai orașului, trei sferturi își iau salariul în euro”, a precizat Toth Gabor.

  Daca mai scoateti o prostie din asta pe gura veti ajunge sa lucrati si dvs in Germania. aberatii, ne faceti de rusine orasul

 8. Domnule viceprimar, va asigur ca va inselati amarnic, nimeni nu primeste (sau daca da, foarte, foarte putini) 1.500 de euro la mana, masa, casa, transport si asigurare medicala. Si pe deasupra mai e si asigurat social, deci are drept la pensie….? Eu cunosc multe cazuri, majoritatea persoanelor care merg la ingrijit batrani sunt femei, si multe se plang pe motivul ca nu sunt tratate omeneste, ca nu li se dau banii cuveniti, etc. chiar aici in Renasterea am citit despre un caz concret und femeia s-a intors zdrobita sufleteste si aproape fara bani. Job-urile de ingrijit batrani sunt de scurta durata, batranii mor dupa un an-doi de ingrijit, si gata cu slujba. Asa ca titlul articolului „Trei din patru cetăţeni ai unei localităţi din Timiş sunt plătiți în euro” este cam tras de par.

Lasă un răspuns