Trecem la ora oficială de iarnă!

Trecem la ora oficială de iarnă!

România trece, în noaptea de sâmbătă spre duminică – în weekendul 24 -25 octombrie – la ora oficială de iarnă 2020, ora 4.00 urmând să devină ora 3.00. Vom dormi astfel cu o oră în plus, iar ziua de 25 octombrie va fi cea mai lungă din an. Ora oficială de vară este aplicată între ultima duminică din luna martie, iar ora de iarnă în ultima duminică din luna octombrie.

CITEȘTE ȘI: Caz halucinant în vestul țării. 30 de angajați ai unei firme, infectați cu Covid-19, sunt chemați de patroni la muncă în continuare

Comisia Europeană a propus renunţarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa, oferind statelor membre libertatea de a decide dacă doresc să aplice în mod permanent ora de vară sau pe cea de iarnă. Astfel,  ar urma ca începând din anul 2021 să se renunţe la schimbarea orei în funcție de sezon, în Uniunea Europeană.

Statele care decid să menţină permanent ora de vară vor face ultima modificare în acest sens în ultima duminică din martie 2021, iar cele care hotărăsc să rămână la ora de iarnă (ora standard) vor face ultima modificare în ultima duminică din octombrie 2021.

CITEȘTE ȘI: Un nou focar de coronavirus în județul Timiș

Potrivit unor specialişti, efectul schimbării de oră în ultimul weekend al lunii octombrie nu durează, bucuria unui somn prelungit dispărând în câteva zile. Un studiu la care au participat peste 3.000 de adulţi din Marea Britanie a demonstrat că, odată cu schimbarea orei în luna octombrie, calitatea somnului dispare. Cei mai mulţi dintre participanţii la studiu au declarat că se simt mai energici şi mai fericiţi decât înaintea trecerii la ora oficială de iarnă. Însă efectele aparent benefice ale unei ore în plus de somn dispar rapid, mulţi spunând că se simt mai rău ca atunci când dormeau mai puţin.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns