Traseul Revoluției a primit o finanțare prin PNRR de 4,5 milioane de euro! Mesajul lui Dominic Fritz

Traseul Revoluției a primit o finanțare prin PNRR de 4,5 milioane de euro! Mesajul lui Dominic Fritz

Traseul Revoluției a primit o finanțare prin PNRR de 4,5 milioane de euro, a anunțat luni seara primarul Timișoarei, Dominic Fritz, pe Facebook!

„De astăzi avem finanțarea asigurată pentru un proiect unic cu valoare de simbol pentru Timișoara: Traseul Revoluției. La București, viceprimarul Ruben Lațcău a semnat contractul de finanțare prin PNRR, în valoare de 4,5 milioane de euro.

Toate emoțiile, scandările, vuietul mulțimii de demonstranți, șuieratul gloanțelor și imaginile Revoluției anticomuniste se vor reîntoarce pe străzile Timișoarei. Regândim spațiile publice în locurile fierbinți ale lui Decembrie 1989, astfel încât orice turist sau timișorean să pășească acolo conștient de trecutul nostru.

În plus, cu ajutorul tehnologiilor moderne de realitate augmentată și virtuală, vom putea retrăi tensiunea și speranța acelor zile.

CITEȘTE ȘI: România, lider detașat în UE la accidente rutiere mortale

Acum se lucrează la partea de proiectare și de întâlniri cu asociațiile de revoluționari pentru consultări.
Identitatea Timișoarei ca orașul de unde a pornit Revoluția, în care s-a murit pentru libertate, trebuie să fie mult mai vizibilă și palpabilă decât acum. Este datoria noastră să ne asigurăm că generațiile prezente și viitoare nu vor uita”, a scris Fritz.

„Cele nouă puncte emblematice pentru Revoluție incluse în proiect: Piața Maria, Podul Traian, Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sf. Gheorghe, Prefectura, zona Băile Neptun, Cimitirul Eroilor și Calea Martirilor”, a completat primarul Timișoarei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *