Traseism, comunism şi nepotism la USR Timişoara! Acuzaţii grave în interiorul filialei judeţene a partidului lui Nicuşor Dan

usr timisoara

Nici nu s-a constituit bine organizaţia timişoreană a Uniunii Salvaţi România (USR), că a şi izbucnit un scandal teribil. O membră a partidului a trimis o scrisoare deschisă către mass-media şi Nicuşor Dan, preşedintele partidului, în care demască practicile instalate în cadrul organizaţiei.

Acuzaţiile sunt dintre cele mai grave, mai cu seamă pentru o formaţiune politică nouă, ce se pretinde curată, bine intenţionată şi ruptă de trecut. Aflăm, astfel, din conţinutul scrisorii că cei care conduc USR Timişoara sunt fie foşti comunişti, fie traseişti notorii, fie fac parte din aceleaşi familii sau grupuri de interese.

Concret, conducerea USR Timişoara a fost preluată de o familie: Luminiţa Dolângă, preşedinte, Sorin Dolângă, potenţial candidat pe listele parlamentare. Până la urmă, datorită protestului unor membri, soţul doamnei Dolângă nu a mai întrunit voturile necesare pentru a candida.

În schimb, a fost nominalizată Rodica Militaru, fost membru PCR, care face parte din acelaşi grup de interese cu soţii Dolângă. Potrivit acuzaţiilor, toţi trei fac parte dintr-o asociaţie obscură, AZPR, unde oferă consultanţă, evident contra-cost.

Grupul de conducere e plin de traseişti: Nicu Falcoi, fost preşedinte al Comisiei de etică şi arbitraj din M10; Lucian Buşe, fost la PNL, PNŢCD şi Noua Republică; Sorin Şipoş, fost angajat al Primăriei Timişoara, care se prezintă drept „prietenul din copilărie al lui Nicuşor Dan”; Radu Lupan, care a falimentat până acum două firme.

De asemenea, se acuză că nu s-a respectat nici un fel de regulament privind votul, regulile s-au schimbat după cum a vrut conducerea şi alegerile au fost nedemocratice şi nestatutare.

O altă susţinere extrem de gravă este că pentru toate cotizaţiile membrilor şi simpatizanţilor, mascate sub formă de donaţii, nu s-a primit nici un fel de chitanţă sau alt document, deşi s-a spus că se fac cheltuieli în numele USR Timişoara!

Contactă de Renaşterea bănăţeană, Luminiţa Dolângă a negat acuzaţiile: „Ştiu cine este persoana respectivă, dar nu pot să vă spun, pentru că nu am acordul colegilor din birou. Oricum, adresantul a fost exclus din organizaţie, pentru că acuzaţiile sunt nefondate”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

17 thoughts on “Traseism, comunism şi nepotism la USR Timişoara! Acuzaţii grave în interiorul filialei judeţene a partidului lui Nicuşor Dan

  1. Depinde daca tu crezi tot ce scrie presa (sau si mai rau, un anonim in cazul asta), sau nu. Scrisoare deschisa anonima – un fel de felul al 3-lea.

 1. Si ati uitat-o pe madam Militaru Rodica,actualmente mare membra USR ,dar in trecut :membra PCR ,securista si turnatoare cu grade.halal USR Timisoara…

  1. Uite ca eu sunt Rodica Militaru. Am fost membra PCR, fara nicio functie de conducere, alaturi de alte milioane de romani. Informatoare/turnatoare n-am fost niciodata. Pentru clarificare, politica PCR era sa nu se foloseasca membrii PCR pentru a informa/turna. O sa cer adeverinta de la CNAS. Iar de la APZR nu iau niciun banut, la noi nu se percep cotizatii, toate consultatiile mele pe urbanism au fost pro-bono.

   1. Stimata Doamna Rodica,

    Este rusinoasa o remarca de genul: ”am fost membra PCR, fara nicio functie…”. Orice tip de colaborare/inregimentare ar trebui sa atraga de la sine o retragere din viata politica (chiar publica) indiferent de natura, scopul sau modalitatea in care acesta colaborare s-a desfasurat.

    Cu ocazia acestei apartanente din trecut va puteti lipsi de voturile pentru care m-am zbatut sa le directionez catre USR. Acesta decizie este luata de fiul unuia care nu a fost membru de partid si a carui familie a fost persecutata politic de catre comunisti. Nu va cunosc, nu cunosc activitatea Dvs., dar a fost suficient acest raspuns pentru a-mi clarifica optiunea electorala.

    1. Definiți:
     – comunismul
     – comunistul
     – membrul de partid (PCR)
     – nemembrul de partid (PCR)
     – oportunistul
     – ignorantul
     – neinformatul
     – omul pasiv
     – polarizatul.
     Dacă reușiți acest lucru, probabil că veți înțelege mai bine importanța cultivării dezbinării și situația de astăzi a României.

 2. Eu cred ca tu si cu securistii tai batrani vei fi data afara ,pentru ca tocmai acuzatiile sunt extrem de bine FONDATE.S-a muncit mult la USR Timisoara ,cu oameni tineri,nu cu voi comunistilor!Nu mai scapam odata de voi…..

 3. ha ha ha ia cautatii pe toti candidatii de la toate partidele ce au fost inainte de 89 sau ce au fost parintii lor sau bunicii lor{vezi cazul bogdan olteanu] si o sa vedeti cine conduce aceasta tara.apropo cine este acest cucsa cupsa sau cum lo chema care vrea sa adune semnaturi pentru semafoare.sa nu uite acest individ caci pentru toate veniturlle din timisoara cu masina si lipsa de educatie semafcarele sant foarte putine.

 4. Foarte dificil. Daca in Timisoara sunt astfel de oportunisti, cati or fi in toata tara, ma ingrozesc. Doresc statutul USR: traseismul dupa alegeri = eliminare din partid si din parlament daca s-ar putea ! Ce mai, schimbarea constitutiei.

 5. Rodica Militaru tovărășica securista , chiar ne iei așa de prosti ? Lasă milioanele se romani , nu ne baga in nenorocirile și mizeriile tale. Pleacă naibii de la USR ca are cine sa facă treaba pentru milioane de romani , stai tu frumos acasă și bucura-te de viața, așa cum s-au bucurat atâția nenorociți de securiști ca tine.

 6. Datorită unor atitudini iresponsabile ca și a majorității celor de mai sus România a ajuns o țară de nemulțumiți cu o mulțime importantă de oameni în vârstă, votați captivi ai unor partide de corupți.

  Când ați terminat cu îngroparea USR-ului în Timiș, anunțați public unde-i este locul de veci. Voi depune o lalea neagră, dar la alegeri votul de la mine nu îl veți primi. A fost și așa prea mult că v-am dat una dintre cele 200.000 de semnături.

 7. Sunt curios ce pensie primeste de la statul roman Nicu Falcoi fost pilot de vanatoare,in curand vom afla hyhyhy,ca sa ajungi pilot de vanatoare pe timpul lui ceasca trebuie sa torni pe cineva si sa fi loial regimului,nu poti pune pe oricine(exp pe mine care aterizam la Wienna daca aveam posibilitatea)

  Apropos ,au fost romani care nu au fost membrii PCR,iar asta le-a costat cariera,daca toti am fi refuzat carnetul de partid,unde era Romania acuma?Il mai aveam pe tiganul de iliescu,adrian nastase,basescu?

  1. Papagale , pentru a fi pilot SI pe vremea comunismului trebuia sa dai dovada de inteligenta, de sanatate fizica si mentala si de o buna pregatire fizica. Deci prostii, bolnavii si bursucii nu puteau deveni piloti , mai ales de vanatoare si vanatoare bombardament. Tu facand parte din categoria acelora sigur ca nu aveai cum sa faci o cariera de pilot.
   Iti garantez ca pensia e mica in comparatie cu cea a unui procuror gen ,, portocala,,.

Lasă un răspuns