Transportul şcolarilor, o problemă rezolvată în unele comune din Timiş

transport elevi

Numărul unităţilor de învăţământ s-a redus simţitor în ultimii ani, pentru că multe au fost desfiinţate, mai ales în mediul rural.

E adevărat, că în spatele demersului guvernanţilor, în cele mai multe cazuri, a existat o motivaţie obiectivă.

Totuşi, au existat şi situaţii în care au fost desfiinţate unele şcolii, iar acum primarii au mari dureri de cap pentru a organiza transportul şcolar între localităţi, această activitate implicând, deja, şi un efort financiar considerabil.

În comuna Victor Vlad Delamarina, în anii 2009 şi 2010 au fost desfiinţate şcolile de la Pădureni şi Herendeşti, în cele două localităţi rămânând doar două grădiniţe. Unităţi de învăţământ cu clasele I-IV mai sunt la Visag şi Honorici, ambele localităţi având şi grădiniţe.

Şcoală gimnazială cu clasele I-VIII se află doar în Victor Vlad Delamarina. Pentru asigurarea transportului şcolar există mai multe microbuze care parcurg mai rutele: Pietroasa – Herendeşti – Lugoj, Pădurani -Honorici – Victor Vlad Delamarina – Lugoj.

De asemenea, primăria din localitate asigură gratuit, după cum ne-a declarat Ioan Cristian Cardaş, primarul comunei, cu ajutorul unui autocar, transportul liceenilor de pe raza comunei în Lugoj, până la şcoală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns