Cresc investiţiile străine în Timiş

prețurile

O creștere importantă a investițiilor străine directe, în primele opt luni ale anului, este relevată de un recent raport al Băncii naționale a României.

Mai exact, investiţiile străine directe au depăşit 2,7 miliarde de euro în perioada ianuarie – august, în creştere cu 17,4 la sută comparativ cu același interval calendaristic al anului trecut.

Investiţiile directe ale nerezidenţilor au însumat 2,741 de miliarde de euro, sumă din care participaţiile la capital, inclusiv profitul reinvestit, s-au ridicat la 2,379 miliarde de euro.

Din punctul de vedere al orientării pe activităţi economice, investițiile străine s-au localizat cu precădere, mai exact în proporție de 31,8 la sută, în industria prelucrătoare, cu o reprezentare mai consistentă în prelucrarea ţiţeiului, producţia chimică, cauciuc şi mase plastice, industria mijloacelor de transport, metalurgie, industria alimentară, a băuturilor şi tutunului, maşini utilaje şi echipamente, precum şi fabricarea produselor din lemn, inclusiv mobilă.
Timişul, pe locul al doilea, după Bucureşti

Cum mai stă Timişul la capitolul investiţiilor străine? Statistica Băncii Naţionale nu evidenţiază distribuţia în teritoriu, însă o imagine grăitoare o avem din situaţia prezentată de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Astfel, în ultima lună analizată, august, cele 30 de înmatriculări de societăţi cu capital alogen plasau Timişul pe locul al doilea la nivel naţional, prima poziţie fiind acaparată de Bucureşti, cu 142 de firme străine noi.

Pe locul al treilea s-au situat, la egalitate, judeţele Cluj şi Constanţa, cu câte 17 înregistrări de firme cu capital străin.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns