Transportul în comun din Timişoara, sursă de nemulțumire generală

Nici timișorenii și nici primarul orașului nu se arată satisfăcuți de transportul public. După precedentul sondaj făcut pe o rețea de socializare, Nicolae Robu a prezentat rezultatele unui chestionar realizat după criterii mai științifice, direct în mijloacele de transport în comun, pe baza unei aplicații dezvoltate de un absolvent al Politehnicii.

Aplicația-chestionar a fost aplicată pe fiecare linie în parte, iar raportul global a evidențiat metehnele acestui serviciu public, cunoscute, de altfel, de toți cei care îl utilizează: aglomerație, murdărie, frecvență slabă și întârzieri destul de numeroase. Nota de satisfacție generală – mai exact, media notelor acordate de cei 506 repondenți, pe o scară de la 1 la 10 – a fost 5,97, Nicolae Robu apreciind că aceasta ar putea fi rotunjită la 6.

„Părerea mea despre transportul în comun este una proastă. Nota 6 este una care nu mă mulțumește deloc și mă aștept ca, în urma măsurilor pe care le vom lua pe parcursul lui 2018 să săltăm mult, în jur de 8, că nu pot avea aspirații la o notă mai mare, realist vorbind”, a afirmat primarul.

Pe aceeași temă, edilul a anunțat că la finalul acestui an în Timișoara vor circula 30 de tramvaie de tip Armonia, deocamdată doar 18 dintre acestea aflându-se pe șine. De asemenea, vor fi făcute demersurile necesare pentru achiționarea unor tramvaie noi pe fonduri europene, dar Robu a explicat că acestea sunt destul de scumpe, unul multiarticulat, cu podea joasă, ajungând până la 2,5 milioane de euro, o sumă mare, chiar dacă un asemenea tramvai are o capacitate de 200 de călători.

Încă nu se știe câte tramvaie noi vor fi cumpărate, întrucât banii europeni mai trebuie folosiți și pentru alte proiecte. Primarul a mai promis ajustări la organigrama societății de transport public și implicarea unor oameni noi, pentru că „așa nu mai merge”. Deocamdată, însă, la vechea RATT nu s-a schimbat nimic, cu toate că de transportul public nu sunt mulțumiți nici timișorenii, nici primarul și nici măcar vatmanii sau șoferii care lucrează acolo.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns