Artistul plastic Cristian Sida expune la Viena

Cristian Sida

După ce, la sfârşitul anului trecut, a deschis sezonul cultural la Pôle Culturel de Drusenheim (Strasbourg), artistul timişorean Cristian Sida expune, alături de Loreta Sttats, în capitala Austriei, la Galeria Kunst Klinger, al cărei portofoliu cuprinde şi alte nume cunoscute în lumea plastică românească, precum Silviu Orăvitzan, Ioan Nemțoi, Dacian Andoni.

Cristian Sida este unul din cei mai în vogă artiști vizuali români contemporani, având la activ zeci de expoziții în țară și străinătate la activ. Pe lângă numeroase prezențe în galerii franceze, el a finalizat şi o serie de picturi murale monumentale care colorează clădirile din Mericourt, în Regiunea Nord Pas de Calais, în cadrul unui proiect al muzeului Louvre / Lens.

Cristian SidaÎn 2012 a fost invitat de onoare al orașului francez Saint-Lô, pentru a realiza o lucrare monumentală de 12 metri pentru Primărie, în cadrul Festivalului Internațional Taches-Taches.

Anul trecut, artistul a fost distins cu Premiul Excelenței în Cultură „Eugen Todoran” pentru Științe Umaniste și Arte, oferit de comunitatea academică și Academia Română, filiala Timișoara, dar și Premiul „Primus Inter Pares” la Salonul Anual al Uniunii Artiștilor Plastici din oraşul de pe Bega, iar în 2016 a fost recompensat cu Premiul pentru Pictură al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Doctor în arte vizuale, cu studii la Panteon Sorbonne Paris 1, Cristian Sida este conferențiar la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara.

El va fi prezent în expoziţia ce se deschide joi la Galeria Kunst Klinger cu zece picturi, urmând ca, tot la Viena, să pregătească un nou album de artă, cu intervenții pe fotografiile Verei Brandner din Innsbruck.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns