Traficant de migranţi, arestat după ce a lovit cu mașina un polițist de frontieră, la Timişoara

Traficant de migranţi, arestat după ce a lovit cu mașina un polițist de frontieră, la Timişoara

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au depistat șaisprezece cetăţeni străini într-un imobil din Timișoara. Cetățeanul român care transporta migranții la locație a fost arestat preventiv pentru infracțiunea de trafic de migranți și ultraj.

„În data de 09.04.2022, în jurul orei 13.00, în urma unei informații primite la nivelul I.T.P.F. Timișoara, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au desfășurat o acţiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, colegii noştri au identificat în municipiul Timișoara un autoturism marca Mercedes, având suspiciunea că transporta migranți. S-a procedat la interceptarea mașinii, însă șoferul nu s-a suspus somațiilor și a plecat mai departe, dar colegii noștri au observat în interiorul autoturismului mai multe persoane de origine afro-asiatică.

Vehiculul a fost depistat în scurt timp pe o altă stradă, fără pasageri în interior, iar în momentul legitimării șoferului, acesta a demarat în trombă, acroșând polițistul de frontieră cu mașina și mergând cu el pe capotă mai mulți metri.

În cele din urmă, polițiștii de frontieră au reușit să îl imobilizeze pe șofer, constatând că este un cetățean român. În continuarea cercetărilor, s-a identificat locația unde șoferul urma să ducă persoanele afro-asiatice, iar acolo au fost depistate șaisprezece cetățeni afro-asiatici. În urma primelor verificări efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Siria și Egipt.

CITEŞTE ŞI: Lipitoarea de afișe ajunsă șefă peste noapte a fost acceptată pe blat la concurs

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș. Astfel, șoferul autoturismului este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi și de ultraj,  pe numele său judecătorul de dreptul si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile”, a comunicat Poliţia de Frontieră Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns