Tradiţia legumicolă a Lovrinului poate fi reînviată

Comuna Lovrin a fost şi rămâne una cu un potenţial legumicol foarte însemnat, atât prin varietatea produselor cultivate, cât şi datorită gustului acestora. Legumele şi fructele de la Lovrin şi-au câştigat o poziţie fruntaşă în partea vestică a ţării, o dovadă fiind şi tradiţionala piaţă din localitate, foarte căutată de comercianţi şi cumpărători.

Acest aspect ar putea constitui un argument solid în înfiinţarea unui mare centru de legume şi fructe la Lovrin, investiţie aflată pe masa de lucru a Consiliului Judeţean Timiş. Pentru aceasta, administraţia locală este dispusă să ofere terenul necesar (de la 3.000 de metri pătraţi, până chiar la un hectar), un alt avantaj fiind şi poziţionarea strategică a localităţii, pe DN 6, la intersecţia multor drumuri naţionale, judeţene şi comunale, dar şi în apropiere de calea ferată.

Primarul Marius Graur consideră că un centru de legume-fructe de mare anvergură ar avea un uriaş impact social, atât prin crearea de locuri de muncă, cât şi prin promovarea produselor autohtone.

„Lovrinul a avut mereu un cuvânt de spus în ceea ce priveşte legumele şi fructele. La noi se cultivă produse de o mare diversitate, de la ardei, gogoşari, lubeniţă, varză şi conopidă, până la căpşuni şi pomi fructiferi. Nu e de mirare că avem legumicultori fruntaşi, premiaţi la diverse concursuri, pentru că la Lovrin este calitate.

Prin acest centru, vom veni în întâmpinarea cetăţenilor care vor avea o piaţă de desfacere şi nu vor mai fi nevoiţi să se lupte cu mafia pieţelor din Timişoara. Am înţeles că suntem favoriţi pentru a deschide acest obiectiv care ar urma să adune producători din circa 15 localităţi şi mulţumesc preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş pentru obiectivitatea cu care analizează situaţia.

Totodată, îi invităm la faţa locului şi pe membrii comisiei care răspund de această investiţie, pentru a se convinge de potenţialul comunei noastre. Avem şi sprijinul Staţiunii de cercetare Lovrin, care este dispusă să facă unele teste menite a spori calitatea produselor. Sunt convins că Lovrinul va deveni un brand în legumicultură”, a declarat primarul Graur.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Tradiţia legumicolă a Lovrinului poate fi reînviată

  1. Sigur ca traditia ar putea fi reinviata, intrebarea este doar cin’ s-o faca, cand si cu ce bani?
    Timisoara are potential de tot ce vrei, teoretic, dar practica ne omoara, asta-i boala noastra.

Lasă un răspuns