Toți pentru căldura Timișoarei! Prefectura și CJT susțin alocarea suplimentară de către guvern a sumei de 130 de milioane de lei

Toți pentru căldura Timișoarei! Prefectura și CJT susțin alocarea suplimentară de către guvern a sumei de 130 de milioane de lei

Toți pentru căldura Timișoarei! Prefectura și CJT susțin alocarea suplimentară de către guvern a sumei de 130 de milioane de lei

Prefectul Mihai Ritivoiu a purtat discuţii cu primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, cu preşedintele Consiliului Județean, Alin Nica, cu conducerea Colterm, cu cea a Ministerului Energiei, având și o întâlnire cu reprezentanţii societăţii care gestionează insolvenţa Colterm.

Scopul evident a fost căutarea de soluții în cazul Colterm. Împreună cu președintele CJT, prefectul a decis să susțină la nivel politic demersul Primăriei Timișoara de a cere noi sume din Fondul de Rezervă.

“Pe lângă preţul gazelor naturale şi lipsa stocurilor de cărbune, principala problemă în stabilirea oricăror relaţii extinse cu furnizorii o constituie starea de insolvenţă în care se află Colterm şi lipsa acesteia de credibilitate, consolidată în ani de zile.

Am identificat greşeli majore în gestionarea chestiunii încălzirii în anul 2021, dar despre acestea avem timp să vorbim în vară. În acest moment singura prioritate este ca timişorenii să nu stea în frig. Am convenit cu preşedintele Alin Nica să susţinem şi la nivel politic demersul primăriei de a cere noi sume din Fondul de Rezervă”, a transmis prefectul Mihai Ritivoiu.

CITEŞTE ŞI: Wio de la primărie s-a făcut șef pe moșie

Prefectura Timiş a înaintat în acest sens guvernului o solicitare pentru promovarea unei Hotărâri privind alocarea suplimentară a sumei de 130 de milioane de lei. Colterm a mai primit în această iarnă cu 54 de milioane de lei din Fondul de Rezervă Bugetară şi 15 milioane pe schema de compensare pentru consumul de energie electrică şi de gaze (40 la sută din toate sumele din schema de compensare la nivel naţional au fost direcţionate către Timişoara).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Toți pentru căldura Timișoarei! Prefectura și CJT susțin alocarea suplimentară de către guvern a sumei de 130 de milioane de lei

  1. Atitudinea lui Frig este cea a cersetorului care intinde mana, dupa care te injura. Critica mereu guvernul, dar ii cere sa il scoata din rahatul in care ne-a bagat pe toti cu incompetenta lui.

Lasă un răspuns