Tot mai mulți inculpați anchetați de DIICOT Timişoara își recunosc vinovăția

Potrivit raportului de activitate prezentat de DIICOT, reiese că numărul cauzelor instrumentate de această structură este în continuă creștere.

De exemplu, anul trecut, DIICOT Timișoara a instrumentat 1.184 de dosare, față de 930, în 2014. Dintre acestea, au fost soluționate 460, cu 74 mai multe față de anul precedent.

Totodată, s-a constatat și o creștere a acordurilor de recunoaștere semnate de inculpați, aceștia beneficiind de reducerea cu o treime a pedepsei. Astfel, din numărul total al cauzelor soluționate, au fost înregistrate 30 de astfel de acorduri, față de 11, în 2014.

Acordul de recunoaștere a vinovăției este reglementat în noul Cod de procedură penală și reprezintă încheierea unui act prin care inculpatul admite fapta imputată, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală, i se aduce la cunoștință cuantumul pedepsei, precum şi forma de executare a acesteia. Se poate încheia numai cu privire la infracţiunile pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau a închisorii de cel mult șapte ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns