Dispare limita de 50 de km/oră în localități?

Un deputat UDMR a depus în Parlament un proiect de lege pentru eliminarea limitării de 50 km/oră pentru autoturisme în localități, pe distanțe mai lungi de 3 kilometri. Scopul ar fi evitarea formării de coloane de mașini.

Deputatul UDMR Marton Arpad a depus o propunere legislativă de modificare a Ordonanţei Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede eliminarea limitării vitezei autoturismelor sub 50 km/oră pe tot traseul unei localităţi şi restrângerea acestei limitări la o distanţă minimă necesară, care să nu depăşească 3 km, potrivit Digi 24.

Potrivit propunerii legislative, „se interzice limitarea vitezei sub 50 de kilometri pentru autiovehicule la întreaga localitate, adică de la indicatorul ce anunţă intrarea într-o localitate până la indicatorul de ieşire din localitate”.

În expunerea de motive se arată că în unele locuri există „limitări de viteză exagerate pe o lungime exagerată”, precum şi „semnalizări interpretabile”. În aceste condiţii, o cauză importantă a producerii accidentelor rutiere este legată de formarea de coloane lungi de maşini care uneori se întind pe câţiva kilometri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns