Tot mai mulți copii cad pradă drogurilor

Tot mai mulți copii cad pradă drogurilor

Tot mai mulți copii cad pradă drogurilor

Potrivit unui raport prezentat de Prefectura Județului Hunedoara, cele mai recente date statistice arată că 8,2 % din elevii înscriși în învățământul liceal și profesional din județul Hunedoara au consumat droguri cel puțin o dată în ultimul an.

CITEȘTE ȘI: Satul din România unde casele se vând cu 2000 de lei. Imaginile sunt de vis aici

„Potrivit celui mai recent studiu efectuat în județul nostru, cei mai mulți tineri consumă canabis, etnobotanice și cocaină.

Este destul de însemnat și numărul celor care sunt consumatori de ecstasy sau medicamente fără prescripție, pe care le combină cu alcool. Situația este cu atât mai complicată cu cât, pe piața din județul Hunedoara, au apărut noi substanțe psihotrope care sunt vândute tinerilor”, a informat Prefectura județului Hunedoara.

Vârsta de la care tinerii încep să consume droguri a scăzut la 12 ani. Cei mai mulți consumatori sunt în zona Văii Jiului, Hunedoara și Deva.

CITEȘTE ȘI: Culmea hoției! Polițiști germani, acuzați că au furat 1.000 de euro de la un infractor român

A crescut traficul și consumul de droguri. 1 din 25 de liceeni hunedoreni a consumat droguri cel puțin o dată în ultimele 30 de zile.

Pentru a discuta despre creșterea accelerată și îngrijorătoare a numărului de consumatori de droguri, la inițiativa prefectului Călin Petru Marian a avut loc o întâlnire pentru dezbaterea unui „Plan de acțiune în domeniul drogurilor la nivelul județului Hunedoara”.

Au participat reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara și reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice implicate în combaterea acestui fenomen, conform zhd.ro.

Foto: arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *