Tot mai mulţi conducători de trotinete electrice sunt implicaţi în accidente grave. Ce e de făcut?

Trotinetiştii, mai periculoşi în trafic decât bicicliştii sau motocicliștii, susţin 6 şoferi din 10

Tot mai mulţi conducători de trotinete electrice sunt implicaţi în accidente grave. Ce e de făcut?

Numărul accidentelor grave de circulație în care au fost implicați conducătorii de trotinete electrice a crescut de aproape 20 de ori în ultimii 4 ani, anunță Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).

Potrivit datelor puse la dispoziție de către Inspectoratul General al Poliției Române, în acest interval de timp, în România, s-au produs 198 de accidente grave în care au fost implicate trotinete electrice. Urmare a acestora, 13 persoane și-au pierdut viața, peste 200 de persoane au fost rănite grav și 12 rănite ușor.

Majoritatea acestor accidente s-au produs din vina conducătorilor de trotinete, principala cauză fiind abaterile săvârșite în trafic, precum neadaptarea vitezei la condițiile de drum, neacordarea priorității vehiculelor, neasigurarea la schimbarea direcției de mers și circulația pe sens opus.

Cu toate acestea, este de presupus că numărul total al accidentelor rutiere în care sunt implicați utilizatorii de trotinete electrice este mult mai mare, având în vedere faptul că singurele evenimente care sunt evidențiate din perspectivă statistică sunt cele soldate cu victime, soluționate de către Poliție (este plauzibil ca multe dintre accidentele soldate numai cu pagube materiale să nu fi fost declarate).

CITEŞTE ŞI: Fată de 13 ani din vestul țării, răpită de un bărbat din Constanța, pe care l-a cunoscut în Anglia. Dacă o vedeţi, sunaţi la 112!

“Aceste date ne arată importanța asigurărilor, cu atât mai mult cu cât traficul se aglomerează o dată cu reînceperea școlilor. Polițele de asigurare pot reprezenta un sprijin important pentru toți participanții la trafic, în cazul producerii unui incident nefericit”, a declarat Alexandru Ciuncan, Director General UNSAR.

Autorităţile caută soluţii pentru reducerea numărului de accidente în care sunt implicaţi conducători de trotinete electrice, dar se pare că mai avem de aşteptat până la adaptarea legislaţiei la această situaţie îngrijorătoare, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *