Presa maghiară ironizează guvernul de la București: ”Stoparea angajărilor la stat în stil românesc”

Legea care împiedică ONG-urile să mai blocheze în orice condiții proiecte imobiliare uriașe intră în vigoare mâine

Presa maghiară ironizează guvernul de la București: ”Stoparea angajărilor la stat în stil românesc”

În România, măsura de stopare a locurilor de muncă din posturile publice se aplică într-un mod aparte: de la data introducerii măsurii, angajarea de noi cadre în administraţie continuă fără opriri, scrie publicația maghiară NAPI GAZDASÁG, citată de Rador.

De la introducerea stopării din partea guvernului României a noilor angajări, instituţiile de stat au publicat peste 300 de anunțuri de concursuri. Măsura de stopare a angajărilor a intrat în vigoare la 1 iulie, însă în cazurile în care exista deja anterior o decizie privind crearea de noi locuri de muncă, acestea au putut şi pot fi ocupate, potrivit regulii.

CITEȘTE ȘI: Fată de 13 ani din vestul țării, răpită de un bărbat din Constanța, pe care l-a cunoscut în Anglia. Dacă o vedeţi, sunaţi la 112!

Portalul posturi.gov.ro a publicat între 1 iulie şi 31 august cel puţin 300 de anunțuri de locuri de muncă. Pe site-ul ANFP, prin intermediul căruia continuă de asemenea angajările în sfera publică, au fost anunţate doar pe 1 septembrie 13 noi posturi.

Autoritatea Vamală din România a emis la 31 august un comunicat în care informează presa despre intenţia de a angaja 194 de persoane pentru o perioadă determinată.

Bogdan Lari Mihei, preşedintele autorităţii a precizat în răspunsul său că angajările se fac pe baza hotărârii guvernamentale de urgenţă 103/2022, iar dispoziţia despre stoparea angajărilor nu se referă la posturile anunţate.
Anul trecut cheltuielile salariale ale angajaţilor publici au însumat 112 miliarde lei, cu 60% mai mult decât în 2017, conform g4media.ro.

În acelaşi interval de timp PIB-ul României a crescut cu doar 38%, cu alte cuvinte salariile funcţionarilor publici constituie o povară tot mai mare pentru bugetul de stat. (Traducerea: Imola Stănescu)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *