Topul celor mai avariate mașini în accidente pe șoselele din Europa. Pe ce loc se clasează Dacia

Topul celor mai avariate mașini

Dacia se află în top cinci cele mai avariante mașini de pe șoselele din Europa din cauza șoferilor care se supraestimează la volan și ajung în situații limită. Un studiu făcut de un site unde se verifică istoricul mașinilor arată că mai multe modele de Dacie sunt implicate în accidente rutiere frecvent.

CITEȘTE ȘI: Video: Haos în Afganistan. Bilanțul atacurilor din Kabul a depășit 100 de morți

Înaintea mai multor mașini românești se află însă alte modele de autoturisme din mărci mult mai scumpe.

Pe primul loc în topul mașinilor avariate se află Lexus, o mașină de multe ori prea puternică pentru șoferii nesiguri. Studiul arată că, deși aceste autoturisme sunt robuste și rezistente, este suficient să ajungă pe mâna unui șofer neexperimentat și la o manevră greșită imediat are loc un accident.

Pe locurile doi și trei la mașini avariate se află Subaru și Jaguar mașini puternice și pregătite pentru autostrăzi, drumuri naționale dar și zone mai avariate. Potrivit studiului multe dintre ele au ajuns pe mâinile unor șoferi nepregătiți și au ajuns să fie lovite frecvent.

Pe locul patru este BMW, un autoturism recunoscut pentru viteză, putere și rezistență. Acest tip de mașină este preferat de multe ori de tineri sau de iubitorii de viteză și multe mașini ajung să fie implicate în accidente.

Ultima în topul de cinci este Dacia, una dintre cele mai ieftine mașini din Europa. Acesta este și motivul pentru care sunt achiziționate de șoferi care le folosesc drept cal de bătaie, fără să țină cont de pericolele la care se expun. Modelele cele mai implicate în accidente sunt Sandero, Duster și Logan.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns