Video: Haos în Afganistan. Bilanțul atacurilor din Kabul a depășit 100 de morți

Victime in Afganistan după atacurile de la aeroport

Bilanțul atacurilor de joi de pe aeroportul din Kabul, Afganistan, a sărit de 100 de morți. Cel puțin 102 persoane și-au pierdut viața, inclusiv 12 militari americani, iar alte peste 120, inclsuiv 15 ilitari americani, au fost rănite. Vinovați sunt teroriștii grupați în aripa afgană a Statului Islamic, așa-numitul ISIS-K.

CITEȘTE ȘI: Video. Bătaie la vestiare între oficiali CFR Cluj, după meciul cu Steaua Roşie Belgrad

Președintele SUA, Joe Biden, a subliniat că America nu se va lăsa intimidată și le va da teroriștilor un răspuns pe măsură: „Pentru cei care au comis acest atac, precum și oricui dorește rău Americii, să știe acest lucru: Nu vom ierta. Nu vom uita. Vă vom vâna și vă vom face să plătiți. Voi apăra interesele și cetățenilor noștri cu toate instrumentele aflate la dispoziția mea”.

Totodată, el a spus că eforturile de evacuare au atins un nivel fără precedent pe fața Pământului și vor continua și în zilele următoare. Americanii uciși și-au dat viața „în serviciul libertății, în serviciul securității și în serviciul altora, în serviciul Americii”, a subliniat Joe Biden.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că explozia de la poarta Abbey a fost rezultatul unui ”atac complex” care a dus la un număr de victime în rândul trupelor americane și civililor. El a confirmat, de asemenea, că a mai avut loc cel puțin o explozie la hotelul Baron din apropierea aeroportului.

VEZI video AICI

„În haosul creat prin ocuparea rapidă de către talibani a Kabulului mai ales, practic toate grupările extremiste, teroriste, radicale au primit un nou narativ și, din punctul lor de vedere, iată, forța malefică a Occidentului s-a retras învinsă din Afganistan, deci ne putem reintoarce la practicile și procedurile mai vechi, cele aplicate înainte de 2001-2002”, a declarat, pentru B1 TV, Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *