Video: Haos în Afganistan. Bilanțul atacurilor din Kabul a depășit 100 de morți

Victime in Afganistan după atacurile de la aeroport

Bilanțul atacurilor de joi de pe aeroportul din Kabul, Afganistan, a sărit de 100 de morți. Cel puțin 102 persoane și-au pierdut viața, inclusiv 12 militari americani, iar alte peste 120, inclsuiv 15 ilitari americani, au fost rănite. Vinovați sunt teroriștii grupați în aripa afgană a Statului Islamic, așa-numitul ISIS-K.

CITEȘTE ȘI: Video. Bătaie la vestiare între oficiali CFR Cluj, după meciul cu Steaua Roşie Belgrad

Președintele SUA, Joe Biden, a subliniat că America nu se va lăsa intimidată și le va da teroriștilor un răspuns pe măsură: „Pentru cei care au comis acest atac, precum și oricui dorește rău Americii, să știe acest lucru: Nu vom ierta. Nu vom uita. Vă vom vâna și vă vom face să plătiți. Voi apăra interesele și cetățenilor noștri cu toate instrumentele aflate la dispoziția mea”.

Totodată, el a spus că eforturile de evacuare au atins un nivel fără precedent pe fața Pământului și vor continua și în zilele următoare. Americanii uciși și-au dat viața „în serviciul libertății, în serviciul securității și în serviciul altora, în serviciul Americii”, a subliniat Joe Biden.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că explozia de la poarta Abbey a fost rezultatul unui ”atac complex” care a dus la un număr de victime în rândul trupelor americane și civililor. El a confirmat, de asemenea, că a mai avut loc cel puțin o explozie la hotelul Baron din apropierea aeroportului.

VEZI video AICI

„În haosul creat prin ocuparea rapidă de către talibani a Kabulului mai ales, practic toate grupările extremiste, teroriste, radicale au primit un nou narativ și, din punctul lor de vedere, iată, forța malefică a Occidentului s-a retras învinsă din Afganistan, deci ne putem reintoarce la practicile și procedurile mai vechi, cele aplicate înainte de 2001-2002”, a declarat, pentru B1 TV, Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.