Nicolae Ciucă: Toate facturile greșit întocmite vor fi refăcute. Nu se percep penalități

Ciucă: Rata de absorbţie a fondurilor europene plasează România la un nivel egal cu Germania

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că facturile emise de furnizori fără respectarea principiilor de compensare și plafonare vor fi refăcute. Anunțul a venit după ce mii de români au sesizat faptul că măsurile de protecție anunțate de guvern nu au niciun efect, iar facturile au crescut semnificativ.

CITEȘTE ȘI: Bărbat reținut în vestul țării pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor: Ce au descoperit oamenii legii la percheziții

Pentru garantarea eficienței măsurilor de protecție, urmează a fi refăcute cele care nu au respectat plafoanele reglementate Până la reglarea acestora, ele nu vor fi purtătoare de penalități.

„Pentru garantarea eficienței măsurilor de protecție, urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate Până la reglarea ele nu vor fi purtătoare de penalități”, a anunțat șeful Guvernului.

De la 1 aprilie, consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 KWh/oră vor beneficia de o nouă schemă de protecție care va include TVA redus la 5% precum si compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum.

Vom reduce costul energiei electrice la consumator prin compensarea bonusului de cogenerare și contravaloarea certificatelor verzi. Vom elabora o schemă de sprijin și pentru gaze naturale.”, a declarat marți premierul Ciucă.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Nicolae Ciucă: Toate facturile greșit întocmite vor fi refăcute. Nu se percep penalități

Lasă un răspuns