Bărbat reținut în vestul țării pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor: Ce au descoperit oamenii legii la percheziții

Un bărbat de 83 de ani l-a amenințat cu pistolul pe unul de 23 de ani, din gelozie. Mărul discordiei, o tânără de 30 de ani

Un bărbat a fost reţinut, pentru 24 de ore, de poliţiştii hunedoreni, fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată, după ce, la locuinţele folosite de el, au fost găsite arme şi muniţie deţinute ilegal.

CITEȘTE ȘI: Grindeanu spune că PO Infrastructură Mare este supracontractat. „Până în 2023 Ministerul Transporturilor va putea lua din alte părți”

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, la adrese situate într-o localitate din Valea Jiului, informează Poliția Română.

„Activităţile procedurale se circumscriu unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara, ce vizează săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată”

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au descoperit la adresele folosite de persoana bănuită, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, care locuia fără forme legale în municipiul Vulcan: două pistoale cu glonț şi mai multe componente  de diferite tipuri (peste 500 de elemente de muniție constând în cartușe de diferite calibre, tuburi de cartușe și capse de inițiere), precum și două elemente de muniție tip grenade.Acestea, deţinute ilegal, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că armele, componentele de arme și elementele de muniție găsite la percheziție ar fi fost introduse ilegal în țară, în perioada octombrie – noiembrie 2021, de către bărbat,  fără a fi declarate organelor vamale și ar fi fost deținute fără drept de acesta.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bărbatului, faţă de care a fost luată măsura preventivă a reținerii, pentru 24 ore. Acesta urmează a fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, în vederea luării măsurilor preventive.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al S.I.A.S., Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., precum și al Serviciului Român de Informații, mai arată reprezentanții Poliției Române.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *