TNT sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului

TNT sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului

TNT sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului este sărbătorită, în fiecare an, în data de 27 martie. Sărbătoarea este un moment de recunoaștere a forţei de comunicare pe care o are teatrul, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale, lingvistice, religioase sau politice.

CITEȘTE ȘI: Primul weekend veloturistic, un succes. 300 de bicicliști pe ruta Timișoara – Serbia

Teatrul Național “Mihai Eminescu” din Timișoara prezintă astăzi, 27 martie, de la ora 19.00, la Sala 2, spectacolul cu piesa “Nora, o casă cu păpuși”, partea a doua. Regia spectacolului este semnată de Radu Iacoban.

„Anul acesta sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului cu un spectacol caritabil! Teatrul nostru se alătură instituțiilor care, la inițiativa UNITER, oferă în fiecare an întregul venit din vânzarea biletelor unui spectacol pentru a ajuta artiștii care trăiesc în circumstanțe dificile și se luptă cu probleme de sănătate.

Prin urmare, dorim să dedicăm veniturile obținute din vânzarea biletelor spectacolului nostru CARAVAGGIO, anunțat de Ziua Mondială a Teatrului, acestui obiectiv în cadrul campaniei „Artiștii pentru Artiști”, au transmis reprezentanții Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely Timisoara.

Spectacolul va fi subtitrat în limbile română și engleză. Evenimentul va avea loc astăzi, de la ora 19.

Timișoara, orașul cu trei teatre de stat în aceeași clădire, în trei limbi diferite. Nu secții sub umbrela aceluiași teatru, ci trei instituții independente una de cealaltă, situație unică în Europa. O multiculturalitate căreia toți îi suntem datori: șvabi, maghiari și români care se bucură, împreună, de cultura făcută pentru oameni. În plus, Timișoara are și Teatrul Pentru Copii și Tineret Merlin.

Instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru, Ziua Mondială a Teatrului a devenit un eveniment anual din 1962. Institutul Internaţional de Teatru reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic şi a fost înfiinţată în 1948, la iniţiativa UNESCO.

Sursa foto: Teatrul Național Timișoara/Facebook


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *