Primul weekend veloturistic, un succes. 300 de bicicliști pe ruta Timișoara – Serbia

Se caută firmă pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru proiectul „Cu bicicleta prin vest – traseu cicloturistic”

Primul weekend veloturistic, un succes. 300 de bicicliști pe ruta Timișoara – Serbia

Deschiderea punctului de trecere a frontierei, pe lângă pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, s-a dovedit a fi foarte apreciată de public.

Datele înregistrate arată că aproape 300 de persoane au trecut frontiera, sâmbăta și duminica trecute, între orele 8 – 20, pe cea mai lungă pistă de biciclete din România.

CITEȘTE ȘI: Meteorologii au emis cod roșu, portocaliu și galben de vreme severă. Harta zonelor vizate

Inițiativa aparține Consiliului Județean Timiș, care a solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a unui punct de trecere a frontierei, în perioada martie – octombrie 2023.

„Faptul că atâtea persoane au răspuns apelului nostru de a petrece timp liber în natură, pe bicicletă, demonstrează că există interes pentru un stil de viață sănătos și dorința de a explora zonele turistice locale.

Deschiderea acestui punct de frontieră este mai mult decât binevenită și în contextul evenimentelor culturale care se vor desfășura cu ocazia Programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Următoarele weekend-uri preconizate în care trecerea în țara vecină va fi posibilă pe pista de pe malul Begăi sunt: 29 – 30 aprilie; 27 – 28 mai; 03 – 04 iunie; 24 – 25 iunie; 29 – 30 iulie; 26 – 27 august; 23 – 24 septembrie; 28 – 29 octombrie.

În acest proiect, CJ Timiș este inițiator și partener alături de Administrația Bazinală de Apă Banat și de Primăria Zrenjanin.

Amatorii de veloturism, interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin, pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com .


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *