TIR încărcat cu bitum lichid, răsturnat pe o șosea din vestul țării. Intervenție dificilă pentru a opri scurgerile

TIR rasturnat 1 1

La numărul unic de urgență 112 a fost anunțat un accident rutier pe DN6, în zona Slatina Timiș. Acolo, un TIR cisternă încărcat cu bitum lichid s-a răsturnat în afara părții carosabile. Șofrul a rămas încarcerat iar încărcătura a început să se scurgă din cisterna avariată. Circulația în zonă a fost oprită.

CITEȘTE ȘI: Fata procurorului șef al DNA, situație halucinantă la Bacalaureat: ce notă a luat după contestații

La fața locului au ajuns de urgență: trei echipaje de pompieri  din Caransebeș, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de  descarcerare și un echipaj SMURD. Totodată un echipaj CBRN de la Reșița a fost chemat în ajutor.

Șoferul a fost scos din cabină de cei de la descarcerare și preluat de ambulanță, pentru a fi transportat la spital.

La fața locului situația rămâne gravă pentru că scurgerea de bitum din cisternă nu poate fi oprită, din cauza poziției în care se află aceata. Situația este evaluată de Garda de Mediu Caras Severin și echipajul CBRN care, în funcție de evoluția situației, vor lua măsurile necesare pentru limitarea efectelor produse de scurgerea de bitum. Din informațiile primite de la SDN Caransebeș spre locul incidentului se deplasează o automacara de la Lugoj pentru a se încerca repunerea pe roți a cisternei.

UPDATE: Cu ajutorul unei macarale de mare tonaj s-a reușit ridicarea cisternei avariate, care a fost remorcată și dusă într-o parcare. Circulația în zonă s-a reluat pe ambele sensuri. Au fost ridicate baraje de pamânt pentru a împiedica răspândirea bitumului lichid scurs din cisternă.

cisterna


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns