La Timișoara, un deceniu n-a fost de ajuns pentru o mică sală polivalentă

polivalenta 5

Construirea sălii polivalente cu 2.500 de locuri din apropierea Stadionului „Dan Păltinișanu” a început acum un deceniu, pe vremea când rector al Universității Politehnica din Timișoara era actualul primar Nicolae Robu. De atunci încoace, ghinioanele și nu numai s-au ținut lanț, astfel că tăierea panglicii inaugurale pare un moment încă îndepărtat.

CITEȘTE ȘI: TIR încărcat cu bitum lichid, răsturnat pe o șosea din vestul țării. Intervenție dificilă pentru a opri scurgerile

De afară se pot vedea multe bălării și o parte din acoperiș demolată, șantierul părând mai degrabă părăsit. Nu se zărește nici picior de muncitor, până și cabina portarului are perdelele trase, deși poarta spre viitoarea sală este deschisă larg.

Pe panoul informativ stă scris numele actualei firme de construcții (nu se mai știe a câta), V&G Herneacova SRL, iar termenul de finalizare prevăzut a fost împins în luna noiembrie 2021, pe când cel inițial nu trecea de anul 2012. Sala aparține în proporție de 50-50 la sută de Universitatea Poltehnica și de Primăria Timișoara, care s-a asociat în anul 2013, când se intrase în blocaj financiar, și a alocat fonduri de la bugetul local.

Lucrările de construcție sunt gestionate de universitate, iar de la începutul anului există un nou antreprenor, căruia nu pare să-i pese prea mult de lucrare. Sala ar urma să aibă 2.500 de locuri, tribune pe ambele părți, acoperișul în formă de semicerc și un videobox în mijlocul tavanului. Noua arenă va putea fi folosită pentru meciuri de baschet, volei, handbal, tenis şi alte sporturi, dar va deveni şi un loc unde se vor organiza diferite evenimente şi concerte. Toate acestea se află, însă, doar pe hârtie, pentru că șantierul a fost urmărit de-a lungul anilor de un prea lung, ca să nu fie deja suspect, șir de ghinioane: insolvență, faliment, rezilieri de contract, greșeli de proiectare, schimbări în legislație.

Între timp, în Timișoara s-au înălțat cartiere întregi de blocuri cu peste zece etaje, centre comerciale vaste și nenumărate alte construcții de mai mică anvergură. Sala polivalentă mică rămâne, însă, un exemplu de „așa nu” în privința gestionării șantierelor și ne face, pentru a nu se știe câta oară, să ne întrebăm de ce lucrările din bani publici se împiedică mai mereu de diverse probleme, în timp ce acelea făcute cu bani privați se ridică văzând cu ochii.

Sperăm ca Timișoara să nu se aleagă și în ce privește această sală polivalentă cu încă o construcțiefantomă, așa cum este fostul viitor spital municipal de pe Calea Torontalului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “La Timișoara, un deceniu n-a fost de ajuns pentru o mică sală polivalentă

  1. Cu un asemenea hal de primar, nici nu putem astepta altceva.
    In timp ce multe orase au evoluat dramatic, noi ne ducem doar inapoi, iar putinele lucrari noi sunt facute in batjocura!
    In rest, individul este campion la promisiuni mincinoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *