Tineri francezi, prinși la Stamora-Moraviţa în timp ce încercau să intre în ţară cu droguri şi muniţie

Patru cetăţeni francezi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră timişeni, în zona Stamora – Moraviţa, în timp ce încercau să intre ilegal în România, din Serbia, cu droguri şi muniţie asupra lor.

Poliţiştii de frontieră de la Moraviţa, județul Timiş, au observat cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, pe direcţia localităţii, doi bărbaţi care se îndreptau dinspre teritoriul statului vecin, spre interiorul ţării.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a stabilit că cei doi sunt cetăţeni francezi, care au trecut ilegal graniţa din Serbia, motiv pentru care au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră Moravita pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, oamenii legii au stabilit că unul dintre cetăţeni se afla în posesia unui paşaport francez valabil, iar celalalt, Felix C., în vârstă de 23 ani, nu avea nici un document de identitatea asupra sa.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra celor două persoane, asupra lui Felix C. au fost găsite aproximativ 18 grame de substanta maronie, despre care tânărul a declarat că este hașiș pentru consum propriu.

Tinerii au mai afirmat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă la un festival din vestul țării, dar Felix C. nu poseda documente de identitate. Astfel, prietenul său, deşi putea să intre legal în România, s-a decis să-l însoţească şi să treacă ilegal granița.

În acelaşi timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, călătorind într-o autorulotă înmatriculată în Franţa, doi cetăţeni francezi, ambii în vârstă de 21 de ani, care s-au legitimat cu documentele personale.

În urma unui control efectuat asupra mijlocului de transport şi a bagajelor au fost descoperite: un flacon cu un steroid anabolizant, șase grame de substanţă vegetală posibil ciupercă halucinogenă şi un cartuş de vânătoare.

La cercetări, tinerii au declarat că veneau în vacanţă în România şi urmau să-i preia pe cei doi conaţionali reţinuţi după ce intrau în România.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns