Călătoria cu trenul, un coşmar interminabil

tren litoral 2

Trenul nu mai este o variantă atât de căutată pentru români. În ultima vreme, au apărut şi s-au dezvoltat o serie de mijloace de transport alternative care au ştirbit din supremaţia CFR-ului, cel puţin pe unele trasee. Cursele de autobuze acoperă o mare reţea, multă lume are maşini personale, iar călătoria cu avionul a devenit mult mai facilă.

Reducerea numărului de călători pe calea ferată are la bază şi condiţiile tot mai proaste din trenuri şi din gări, dublate de preţurile biletelor, în continuă creştere. Cu toate acestea, şefii din Ministerul Transporturilor nu par a fi interesaţi de îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie, astfel încât pasagerii să fie mulţumiţi, iar veniturile să crească.

Întâlnim, în continuare, aceeaşi mizerie în vagoane, acelealşi wc-uri inslalubre, iar căldura e insuportabilă în timpul zilelor de vară. Aerul condiţionat este mai tot timpul defect, deşi conductorii susţin că îi informează în permanenţă pe superiori în legătură cu condiţiile inumane din compartimente.

Unii ceferişti chiar îi încurajează pe călători să facă sesizări la şefii de la Bucureşti, dar rezultatele nu se văd. În aceste condiţii, nu e de mirare că numărul călătorilor este în continuă scădere şi că nemulţumirile se ţin lanţ.

De fapt, nu e nimic nou, pentru că CFR-ul a fost mereu cu un pas în spatele aşteptărilor cetăţenilor. Un singur lucru s-a schimbat şi a devenit iritant chiar şi pentru personalul CFR: gratuităţile acordate studenţilor.

„Avem grupuri care schimbă trenurile de la o zi la alta. Merg să bea o bere la Constanţa, apoi se întorc la un spectacol la Bucureşti, după care pleacă la un meci la Iaşi. Le convine, pentru că e totul gratis, dar asta îi afectează pe ceilalţi călători, care nu mai au parte de aer condiţionat şi de alte condiţii tocmai din cauza acestor gratuităţi.

Cei de la putere s-or fi gândit că vor primi voturi de la studenţi, dacă le oferă călătoriii gratuite cu trenul. Eu zic că s-au înşelat, pentru că pe ăştia nu îi scoţi la vot decât dacă le tai internetul”, spunea un controlor cu experienţă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Călătoria cu trenul, un coşmar interminabil

  1. mergeti sa vedeti cum arata trenurile la prietenii nostrii din anii 80 ani in care Mao zicea ca ar fi multumit sa-i asigure fiecarui chinez un pumn de orez si o salopeta ,sa vedeti acum ce infrastructura de cai ferate unde circula trenuri cu viteza de peste 300 km/ora garii incomensurabile care nu se deosebesc de aeroporturi ,cele mai mari aeroporturi din lume si un nivel de trai mai ridicat ca la noi . Ce am facut noi cu economia ,comertul si resursele naturale si ce au facut ei.Asta e intrebarea . Va spun eu ca am vazut ce a patit un hot din trenul rapid ,cu cagula pe fata ia fost servit ceva de mancare si dus a fost .asa patesc hotii ,noi nu avem destule cagule ,de asta merg treburile la noi” bine.”Si nu spun aceasta ,pt. ca as fi de acord cu moartea ,dar Legea mai aspra si judecarea in regim de urgenta,ar fi necesara .

    1. Și noi am progresat pe timpul comunismului. Democrația nu este pentru români. Atâta timp cât asistații sociali votează cine să ne conducă nu avem nici o șansă. Sunteți fraieri dacă credeți că oamenii sunt egali..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *