Timişul, vicecampion naţional al investiţiilor străine. Caraş-Severinul a devansat Clujul la capitalul social!

Începutul de an se dovedeşte promiţător pentru judeţul Timişul prin prisma atractivităţii sale pentru investitorii străini, un indicator la care, de altfel, a fost în mod constant foarte performant în ultimii ani, chiar dacă în unele perioade a fost depăşit de Cluj sau de Ilfov, pentru că despre Bucureşti nu are rost să discutăm, fiind capitala ţăriii şi, în consecinţă, cel mai căutat loc de către companiile alogene.

În ianuarie, cu cele 33 de firme cu capital străin înmatriculate, Timişul a ocupat locul al doilea pe ţară, după Bucureşti, cu 181 de înregistrări, în timp ce pe locul al treilea s-au situat la egalitate Clujul şi Ilfovul, cu câte 17 asemenea societăţi noi.

Primele trei poziţii sunt identice şi în ierarhia întocmită de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului după capitalul social, aşadar cu Timişul pe locul al doilea, având în prima lună a anului subscrieri realizate de firmele cu participare străină în valoare totală de aproape 1,4 milioane de lei.

Surprinde, însă, clasarea Caraş-Severinului pe locul al patrulea, cu o valoare totală a capitalului social de peste 900.000 de lei, deşi este vorba despre numai trei înmatriculări de firme străine.

Cel mai mic judeţ bănăţean nu s-a remarcat până acum ca un magnet pentru investitorii din afara patriei, dar iată că a reuşit în ianuarie să devanseze cel mai bogat judeţ al ţării, Clujul, unde capitalul social subscris de firmele cu capital străin a fost de numai 860.000 de lei în ianuarie.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Timişul, vicecampion naţional al investiţiilor străine. Caraş-Severinul a devansat Clujul la capitalul social!

Lasă un răspuns