Atenție, copii! Părinții şi bunicii vă pun în pericol

parcari Timisoara 9

Zilele trecute, pe o trecere de pietoni de pe strada Cicio Pop, la intersecție cu Bulevardul Revoluției, o femeie care butona telefonul era să ia pe capota mașinii un copil angajat în traversarea carosabilului, regulamentar, pe zebră.

Desigur, doamna, care ducea la rându-i doi copii mici în mașină, nu a avut nici o remușcare, nu a oprit să-și ceară scuze sau să vadă dacă nu cumva copilul respectiv este în stare de șoc, după ce a fost pur și simplu smuls din fața mașinii de o altă persoană.

Problema este că în zona trecerii de pietoni de pe această stradă autoturismele sunt parcate neregulamentar, afectând vizibilitatea participanților la trafic, fie pietoni, fie șoferi. Totuși, acest lucru nu o scuză pe femeia aflată la volan, în urmă cu două zile, care oricum nu era atentă la drum, ci la telefonul mobil.

Situații asemănătoare, când vizibilitatea este redusă se întâlnesc în preajma școlilor din Timișoara. Cu toate că nenumărate semnale au fost trase în presă în această privință, nu s-a luat nici o măsură pentru siguranța pietonilor.

Marţi, pe strada L. v. Beethoven, la intersecție cu bulevardul CD Loga, în preajma Liceului Pedagogic ”Carmen Sylva”, zeci de autoturisme blocau trecerile pentru pietoni. Nu doar atât, însă mașinile erau parcate pe zebră, pe trotuar, astfel că pietonii nu aveau nici un loc prin care să se strecoare pentru a traversa carosabilul.

parcare aiurea 19

Desigur, multe dintre mașinile oprite aparțin părinților, bunicilor ori altor persoane care iau de la școală copiii, însă acești conducători auto ar trebui să aibă respect și față de pietoni. Nu puțini dintre aceștia sunt copii care se duc spre casă de la școală și, la oricâte lecții de educație rutieră ar fi participat, constată că sunt nevoiți să încalce teoria din cauza adulților care nu dau doi bani pe viața lor.

Nu doar pietonii sunt puși în dificultate din cauza automobiliștilor necivilizați, ci și biciliștiii, a căror piste sunt foarte des blocate de mașinile parcate neregulamentar.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *