Timişul va avea un nou prefect şi un membru în guvern

liliana onet 1

Săptămâna viitoare, Timişul s-ar putea să aibă un nou prefect. Totul depinde de învestirea Guvernului Ludovic Orban, care ar putea fi validat în 4 noiembrie. Dacă va fi aşa, în 48 de ore se vor schimba prefecţii şi subprefecţii, conform declaraţiilor lui Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL Timiş.

Pentru postul de prefect în Timiş, cărţile sunt făcute pentru Liliana Oneţ, propunerea fiind deja trimisă la Bucureşti. Fost subprefect în urmă cu câţiva ani, Liliana Oneţ este familiarizată cu activitatea din acest sector şi deţine calitatea de funcţionar public, obligatorie în astfel de cazuri.

La un moment dat, a fost avansat şi numele lui Alin Popoviciu, secretar executiv al PNL Timiş, însă deficitul de imagine îl împiedică momentan pe fostul deputat la o asemenea expunere, care ar putea vulnerabiliza partidul.

În schimb, Alin Popoviciu ar putea face parte din guvern, o variantă tot mai intens vehiculată fiind aceea de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Popoviciu se bucură de multă trecere în rândul unei bune părţi a primarilor PNL (îndeosebi aripa PDL), care nu uită de conexiunile pe care le aveau în Guvernul Boc datorită uşilor deschise de Alin Popoviciu.

De aceea, mulţi apreciază că postul de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării i-ar veni ca o mănuşă secretarului executiv al PNL Timiş, dar ar fi şi o punte de legătură între primarii timişeni şi executiv.

Apele în PNL Timiş se menţin destul de învolburate, după ce filiala nu a reuşit să dea nici un ministru. Cu toate că, la un moment dat, Marilen Pirtea era dat ca sigur la Ministerul Educaţiei, varianta a picat, spre surprinderea multor liberali timişeni. Aceştia au speculat faptul că în spatele eşecului lui Pirtea ar putea sta chiar neimplicarea lui Nicolae Robu, preşedintele filailei neavând nici un interes ca un timişean cu potenţial să aceeadă într-o asemenea funcţie de mare expunere.

O dată ajuns ministru, Marilen Pirtea putea pretinde imediat şefia PNL Timiş, mai ales în contexul divergenţelor existente în cadrul filialei judeţene. Oricum, chiar dacă a avut o implicare în acest caz, Robu a jucat foarte inteligent şi şi-a asigurat spatele, spălându-se pe mâini chiar înainte de a atinge ceva. Astfel, în ultimele intervenţii publice, primarul Timişoarei a insistat asupra faptului că nu deţine nici o calitate la nivel înalt în partid, lucru care îl exonerează de orice combinaţii speculate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Timişul va avea un nou prefect şi un membru în guvern

  1. La Firdea este nevoie urgenta de o comisie de la nivelul Prefecturii pentru finalizarea legii fondului funciar.
    De 30 de ani Comisia de fond funciar isi bate joc de oameni.Este un dezastru,doamna Prefect nu se implica deloc. Cat trebuie sa mai asteptam , inca 30 de ani ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *