Evaluări medicale gratuite pentru toţi timişenii, oferite de Serviciul de Ajutor Maltez

maltez

Sala Polivalentă din comuna Dumbrăvița va găzdui evaluări medicale gratutite pentru adulți și copii. Evenimentul este organizat de Serviciul de Ajutor Maltez din România și Primăria Comunei Dumbrăvița.
Medici specialiști vor acorda consultații folosind aparatură de ultimă generație și vor oferi consiliere individuală de specialitate. Acțiunea se desfășoară timp de patru zile.

În 19 și 20 noiembrie consultațiile au loc între orele 08.00 – 17.00, iar în 21 și 22 noiembrie, între orele 08.00 – 14.00. Sub genericul „Sănătatea dă valoare vieții tale! Ai grijă de ea!” vor avea loc consultații de ortopedie pediatrică, medicină internă, oftalmologie și se vor face radiografii pulmonare.

Pentru a beneficia de oricare dintre aceste servicii este nevoie doar de o programare, care se face la Biroul de Asistență Socială al Primăriei Comunei Dumbrăvița sau la numărul de telefon 0732.489.743, de luni până vineri, între orele 9 și 17.

Au acces la acest program toți locuitorii din județul Timiș, nu doar cei din Dumbrăvița. Locul desfășurării a fost astfel ales încât atât timișorenii, cât și locuitorii din sate aflate aproape de această comună să poată ajunge cât mai ușor la medicii care asigură consultațiile.

Din Timișoara există inclusiv posibilitatea de a merge cu mijloace de transport în comun, iar pentru săteni se vor pune la dispoziție de către organizatori, tot gratuit, microbuze care îi vor transporta la Dumbrăvița și mai apoi din nou acasă.

Adulții care doresc să beneficieze de acest program de consultații gratuite vor avea acces la evaluări legate de greutate, înălțime, circumferința abdominală, EKG și mai multe analize, printre care glicemie, colesterol, trigliceride, hemoglobină, dar și de un consult medical general. În plus, ei pot să apeleze la oftalmologii care participă la program și care le vor testa acuitatea vizuală, refracția oculară, tensiunea intraoculară și vor efectua oftalmoscopii.

Pentru copii se acordă consultații de ortopedie, de exemplu pentru luxația se șold congenitală a sugarului, deformări ale coloanei vertebrale sau platfus. Și tot pentru cei mici sunt prezenți și medici oftalmologi care le vor face teste de acuitate vizuală, oftalmoscopii și le vor măsura refracția oculară.
În cazul în care rezultatele analizelor unei persoane vor fi îngrijorătoare, aceasta va beneficia de sprijin pentru a ajunge la un medic specialist care să-i poată asigura tratamentul necesar.

Până acum, Serviciul de Ajutor Maltez a mai realizat patru astfel de evenimente și are în vedere alte două, pe lângă cel de la Dumbrăvița, organizate în mai multe zone din țară, astfel încât la consultațiile gratuite să aibă acces cât mai multe persoane, mai ales din categorii sociale defavorizate sau din localități unde nu există servicii medicale bine dezvoltate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns