Timișul, tot mai căutat de turiștii străini. Ce spune viceprimarul Timişoarei

Într-un top alcătuit conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, numărul de turiști străini are au vizitat Timișul în primul semestru al anului situează cel mai vestic județ al țării pe locul al doilea din țară, cu 50.655 de persoane, după Brașov, cu 64.499 de vizitatori.

Procentul de creștere a numărului de turiști străini, cazați în hoteluri din județul Timiș, în prima parte a anului 2017, față de aceeași perioadă a anului 2016, este 24,4 la sută. Dacă anul trecut Timișul se afla pe locul al treilea, în spatele Brașovului și al Sibiului, în prima parte a anului curent am stat mai bine și am trecut pe locul al doilea.

dan diaconu 3„Procentul de creștere este, de asemenea, unul mai mult decât încurajator, fiind de trei ori mai mare decât media națională. În condițiile în care județul are, practic, o singură destinație turistică de nivel internațional – Timișoara, spre deosebire de Brașov, Sibiu sau Constanța, rezultatele sunt extrem de bune”, consideră Dan Diaconu, viceprimar al Timișoarei.

În ceea ce privește Regiunea Vest în ansamblu, județul Arad a fost vizitat în primul semestru din 2017 de 20.042 de turiști străini, într-o scădere ușoară, cu 3,8 procente, față de perioada similară a anului precedent.

Deși bogate în peisaje superbe și obiective turistice, Hunedoara și Caraș-Severinul nu sunt prea căutate de străini. În timp ce județul Hunedoara a fost vizitat de 4.852 de turiști (cu 44,6 la sută mai mulți ca anul trecut), în Caraș-Severin s-au cazat doar 2.155 de turiști de pe alte meleaguri (cu 17,8 la sută mai numeroși decât în primele șase luni ale lui 2016).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *