Poli Timişoara se întoarce pe terenul salvării…

gaz metan poli

Cât de terifiantă a fost, în primăvara acestui an, derularea partidei de la Mediaș, dintre Gaz Metan și Poli, din ultima etapă a sezonului trecut. La un moment dat, ardelenii conduceau cu 2-0, iar la Botoșani remiza albă care se contura între gruparea moldavă și Pandurii ne făcea să ne gândim din nou la… pustietatea arenei violete în întâlnirile matinale.

Băieții lui Ionuț Popa au strâns însă din dinți, au egalat într-un final electrizant și au așteptat, precum supraviețuitorii de pe Titanic, o barcă salvatoare. În cele din urmă aceasta a sosit, pentru că Botoșaniul a sprintat cu multe năbădăi spre un succes ”in extremis” în fața Pandurilor (scor 2-1), oferind Timișoarei fotbalistice, în mod indirect, o salvare miraculoasă, după ce Poli pornea la drum în toamna anului trecut cu un handicap de 14 puncte.

Desigur, în partida de sâmbătă, care se va derula tot pe gazonul ardelean, datele problemei sunt cu totul altele. Departe de stresul din primăvară, violeții vor încerca să profite de debutul slab de sezon al Gazului și să mai dea o lovitură în deplasare.

Cifrele par a fi de partea bănățenilor: Poli Timișoara nu a pierdut nici un meci jucat în compania celor de la Gaz Metan, din 2013 încoace. Alb-violeții s-au întâlnit de șase ori cu această formație, înregistrându-se trei victorii poliste și trei remize.

Iată însă și rezultatele consemnate: 2013-2014 – Poli – Gaz Metan 2-1 / Gaz Metan – Poli 0-1; 2016-2017: Gaz Metan – Poli 1-1 / Poli – Gaz Metan 1-1; 2016-2017: Poli – Gaz Metan 1-0 / Gaz Metan – Poli 2-2.

Fără îndoială, pe teren nu joacă statistica, dar de această dată linia de clasament a timișorenilor nu este deloc stresantă.

În altă ordine de idei, trebuie să consemnăm și faptul că fundașul Ştefănel Covalschi a părăsit din mers corabia violetă, urmând să evolueze la Flacăra Horezu, o echipă care activează în campionatul județean Vâlcea.

Partida Gaz Metan Mediaș – ACS Poli Timișoara, din cadrul etapei a șaptea a Ligii I, se va disputa sâmbătă, începând cu ora 18,30.

Foto: acspoli.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *