Timişul rămâne judeţul cu cea mai dinamică piaţă funciară

teren agricol 2

Cu 744 de tranzacţii de terenuri agricole perfectate în cursul lunii aprilie, Timişul se dovedeşte în continuare judeţul cu cea mai efervescentă piaţă funciară.

CITEȘTE ȘI: Criminalul poliţistului e încă liber. Mobilizare maximă pentru prinderea ucigașului periculos și înarmat

Brăila a fost, în aprilie, judeţul situat pe locul al doilea în topul naţional al vânzărilor-cumpărărilor de suprafeţe arabile, cu 405 asemenea operaţiuni, aşadar la mare distanţă de Timiş.

Un alt judeţ vestic are, de asemenea, o piaţă funciară fierbinte şi se situează pe a treia poziţie din ţară, fiind vorba despre Arad, cu 387 de tranzacţii.

CITEȘTE ȘI: Interlopul care a împuşcat un poliţist la Recaş, dat în urmărire generală. A fost făcută publică și o imagine cu el

Timişul e pe podiumul naţional şi în ceea ce priveşte tranzacţiile cu terenuri intravilane, în aprilie consemnând 561 de tranzacţii de suprafeţe cu construcţii şi 709 fără construcţii.

Judeţul nostru e devansat doar de Bucureşti, cu 1.758 tranzacţii de terenuri cu construcţii şi 2.574 fără, şi Cluj, 668, respectiv 694 de vânzări-cumpărări.

CITEȘTE ȘI: Imagini şfâşietoare! Momentul în care familia polițistului împușcat ajunge la locul crimei – VIDEO

Mai precis, 2.218 imobile cu noi proprietari au fost înregistrate în Timiş în cea de-a doua lună a anului, potrivit Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Judeţul bănăţean s-a situat luna trecută pe poziţia a cincea la nivel naţional, fiind întrecut de Bucureşti, cu 6.684 tranzacţii imobiliare, Ilfov, cu 3.379, Cluj, cu 2.452 şi Braşov, cu 2.303.

Comparativ cu un an în urmă, însă, când în Timiş se operau 3.169 de tranzacţii pe piaţa imobiliară, scăderea este cu 30 la sută, fiind vorba despre unul dintre cele mai mari reculuri din întreaga ţară.

La capitolul clădirilor şi unităţilor locative individuale tranzacţionate în aprilie, Timişul s-a poziţionat pe locul al patrulea, cu 480 asemenea operaţiuni, fiind întrecut de Bucureşti, cu 2.680, Cluj, cu 50 şi Ilfov, cu 548.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.