Nu scăpăm de avertizările meteo. Cod galben de instabilitate atmosferică în Banat

A fost emisă, din nou, o informare meteorologică valabilă pentru toată țara, în intervalul 3 iunie, ora 10 – 6 iunie, ora 10. Conform meteorologilor, sunt vizate manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

CITEȘTE ȘI: Criminalul poliţistului e încă liber. Mobilizare maximă pentru prinderea ucigașului periculos și înarmat

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

CITEȘTE ȘI: Interlopul care a împuşcat un poliţist la Recaş, dat în urmărire generală. A fost făcută publică și o imagine cu el

De asemenea, sunt în vigoare un cod galben și unul portocaliu.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 03 iunie, ora 10 – 04 iunie, ora 10

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate
Zone afectate: conform textului și hărții

În Moldova, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureș și local în Dobrogea și Banat vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 03 iunie, ora 12 – 04 iunie, ora 06

Fenomene vizate: ploi abundente; instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În Moldova, jumătatea de nord a Munteniei și Olteniei, precum și în sudul și estul Transilvaniei va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns