Timişul, judeţ de frunte la „sângele proaspăt” din micile afaceri

brutarie

Din 2011 încoace, de când au fost reglementate legal, societăţile cu răspundere limitată – debutant (SRL-D) s-au înmulţit considerabil. Era normal să se întâmple acest lucru, datorită facilităţilor fiscale, procedurale (la înfiinţare), dar şi facilitării accesului la finanţări nerambursabile, de la bugetul de stat.

La început, SRL-D-urile puteau fi puse pe roate doar de începătorii într-ale afacerilor care aveau vârsta de maximum 35 de ani, dar ulterior, mai exact din 2014, poarta li s-a deschis tuturor întreprinzătorilor debutanţi, indiferent de vârstă. La ora actuală sunt active, la nivelul ţării, nu mai puţin de 25.818 SRL-D-uri, iar alte 837 au demarat procedurile pentru înfiinţare.

Caraşul, printre judeţele codaşe

Timişul este unul dintre cele mai prolifice judeţe, la capitolul microîntreprinderilor create de debutanţi: 1.675 sunt în afaceri şi 33 se pregătesc să intre. Cel mai mare judeţ al Banatului ocupă locul al treilea pe ţară, în topul SRL-D-urilor. Este devansat de Bucureşti, cu 3.402 asemenea firme active, plus 156 în curs de înmatriculare, şi Cluj, judeţ care de ani buni se dovedeşte cel mai dinamic din ţară în aproape toate sectoarele economice, care a bifat până acum 3.196 de SRL-D-uri şi va avea în curând alte 60.

Întorcându-ne la regiunea bănăţeană, remarcăm prezenţa Caraş-Severinului printre judeţele cele mai slab reprezentate la capitolul sângelui proaspăt în micile afaceri. Există numai 137 de SRL-D-uri cărăşene, adică de peste 12 ori mai puţine decât în Timiş!

Judeţele cu cele mai puţine microîntreprinderi debutante sunt Vasluiul (134), Tulcea (132), Călăraşi (97) şi Covasna (94).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *